Ukusni i zdravi recepti od kraljice povrća – CVEKLE!

03/11/2019 | 18:02

Korenasto povrće cvekla ima brojna lekovita svojstva, blagotvorno deluje na zdravlje, a takođe je i vrlo ukusna. Iako se najčešće jede kao salata, predlažemo vam malo drugačije specijalitete koji su idealni za sve koji vode računa o ishrani…

HUMUS OD CVEKLE

Za 2 osobe

PRIPREMA: 15 MINUTA

SASTOJCI:

1 manja cvekla

šolja konzerviranih ili 200 grama skuvanih leblebija

rendana kora i sok od većeg limuna

2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike tahinija

so

biber

PRIPREMA:

Cveklu, leblebije, beli luk i tahini stavite u secko i izmiksajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte joj limun i rendanu koru, zatim so i biber po želji, a na kraju i maslinovo ulje. Ako je previše gusto, dodajte mu malo vode. Poslužite s prepečenim kriškama hleba.

Na narednoj strani pogledajte još jedan interesantan recept za roze špagete od cvekle sa semenkama bundeve…

Stranice 1 2
story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike