Lifestyle

Ukusni delikatesi: Volite li specijalitete od sirovog mesa? (recepti)

Ukusni delikatesi: Volite li specijalitete od sirovog mesa? (recepti)

Za savršen obrok nekada je dovoljan komad kvalitetne junetine i obilje začina. Čak i oni koji nisu ljubitelji specijaliteta od sirovog mesa uživaće u ovim jelima jer su pikantna i puna ukusa, a vrlo su jednostavna za pripremu. Ukusni delikatesi od mesa pravi su izbor za celu porodicu. Pogledajte u nastavku...

Ukusni delikatesi - Karpaćo

Za 4 osobe - Priprema: 20 minuta

Sastojci: 

- 500gr junećeg bifteka
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- kašičica soli
- pola kašičice mlevenog bibera
- parmezan
- malo rukole
- balzamiko krem sirće

Priprema: 

Na tanjiru pomešajte ruzmarin, so i biber, pa u mešavinu uvaljajte biftek pritiskajući tako da se sve zalepi za meso. Dobro zagrejte tiganj i kratko pržite meso sa svih strana da dobije zlatnu boju. Prebacite na komad aluminijumske folije, uvijte i ostavite da odstoji pet minuta. Isecite biftek na što tanje listiće, poređajte ih na tanjir, ukrasite listićima rukole i parmezana i dekorišite s malo balzamiko krem sirćeta.

NE PROPUSTITE: Salate na prolećnom meniju: Idealan saveznik za vitkost

Ukusni delikatesi - Tatar biftek

Za 4 osob -Priprema: 25 minuta

Sastojci: 

- 500gr junećeg bifteka
- 3 manja krastavca
- 30gr kapra
- 2 žumanceta
- 2 kašike dižonskog senfa
- kašika kečapa
- kašika majoneza
- manja glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- kašika aleve papirke
- kšičica soliž
- kašičica mlevenog bibera
- manja veza svežeg peršuna
- kašika vuster sosa
- tabasko sos
- kapika soka od limuna

Priprema: 

Svež biftek iseckajte na uske tračice. Pomešajte ga s malo soli i ulja i ostavite da se  marinira preko noći u frižideru. Sutradan uzmite činiju i umutite žumance s ostatkom ulja, limunovim sokom, kečapom i senfom. Kada smesa postane penasta, dodajte meso i ostale sastojke po želji. Svi sastojci treba da budu sitno iseckani. Kada napravite smesu, proverite ukus i ako je sve u redu, stavite tatar biftek u kalup da se napravi forma, pa ga stavite na veliki tanjir i aranžirajte peršunom, lukom, kaprom, paradajzom ili stavite jedno žumance na vrh i krupnije mleveni biber, kako se često čini u svetskim kuhinjama.

NE PROPUSTITE: Sočna hrskava piletina: Dva ukusna recepta koja morate isprobati!

Komentari (0)

Loading