TOP 2 fit recepta s OVOM nutritivno veoma kvalitetnom namirnicom

23/12/2019 | 17:00

Aromatične specijalitete s pirinčem nije teško napraviti, posebno ako su nam saveznici u kuhinji plodovi mora. Predstavljamo vam dva ukusna i hranljiva jela, koja će zadovoljiti potrebe i onih koji paze na ishranu i unos kalorija

RIŽOTO S PLODOVIMA MORA

Za 2 osobe

PRIPREMA: 35 MINUTA

SASTOJCI:

200 g kozica
100 g lignji
3 manja čena belog luka

250 g pirinča

25 g maslaca

kocka za supu

100 g graška

100 g kukuruza

1 šargarepa srednje veličine

1 seckana paprika

500 ml vode

glavica crnog luka

kašika maslinovog ulja

svež ruzmarin

so

biber

Ne mora biti tradicionalno da bi bilo ukusno: Srpkinje opasno dobro prave i ovakva jela

PRIPREMA:

Dublju šerpu premažite maslacem i u njoj propržite sitno seckani crni luk, a zatim i grašak, papriku, kukuruz i šargarepu, sečene na kockice. Posle par minuta dinstanja povrću dodajte pirinač, kocku za supu i dve šolje vode. Sve promešajte i kuvajte na tihoj vatri oko 25 minuta. U međuvremenu, isecite lignje i očistite kozice. Sve zajedno posolite i propržite u tiganju s malo maslinovog ulja i čenom belog luka. Kada sve bude gotovo, rižoto izvadite u tanjir i oblikujte ga po želji. Po njemu pospite plodove mora, a potom ukrasite ruzmarinom.

Drugi sjajan recept pogledajte na narednoj strani…

Stranice 1 2
story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike