PREDLOG za sutrašnju SLAVSKU TRPEZU: Žito i kolač su obavezni, a evo JOŠ SJAJNIH RECEPATA

05/05/2019 | 16:25

Marinirano svinjsko pečenje

POTREBNO JE: 2 kg svinjskog buta u komadu, 2 crna luka, 6-7 čena belog luka, 4 kašičice soli, 2 kašičice suvog začina, 1 kašičica mlevene crvene paprike, 2 dl ulja, 4 dl vode, 5 dl belog vina, senf.

PRIPREMA: Meso dobro operite pa osušite i natrljajte belim lukom, solju, začinom i mlevenom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje dva sata u frižideru. U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom i stavite na 200 stepeni sa poklopcem sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena, povremeno ga prelivajući sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkrite i poprskajte sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga i isecite, a saft od pečenja procedite, pa dodajte malo senfa i poslužite.

Stranice 1 2 3 4 5 6 7 8
story.rsŽena BlicGuliver Getty Images

Još iz rubrike