PREDLOG za sutrašnju SLAVSKU TRPEZU: Žito i kolač su obavezni, a evo JOŠ SJAJNIH RECEPATA

05/05/2019 | 16:25

Začinjena jagnjeća plećka

POTREBNO JE: 1 jagnjeća plećka, 1 kg krompira, 3 limuna, 2 kašike začina, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 2 dl ulja.

PRIPREMA: Za pripremu začinjene jagnjeće plećke prvo napravite marinadu. Za marinadu operite i izrendajte koru limuna i zatim iscedite sok. Dodajte začin, biber i decilitar ulja pa sve dobro promešajte. Iskostite jagnjeću plećku pa je zasecite nožem tako da dobijete ravnu površinu. Meso posolite i prelijte marinadom, a zatim uvijte u rolat i zavežite kuhinjskim koncem. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite pripremljenu plećku u vatrostalnu činiju u koju ste nasuli preostalo ulje i 200 ml vode, pa stavite u rernu da se peče. Dok se meso peče pripremite krompir, oljuštite ga i isecite na kocke. Ruzmarin usitnite, pa pospite po krompiru, začinite sa začinom i prelijte sa malo ulja, pa sve promešajte. Meso izvadite iz rerne posle sat vremena pečenja, okrenite ga i dodajte pripremljeni krompir, pa vratite u rernu da se peče još 40 minuta. Gotovo meso isecite na parčad debljine dva centimetra i poslužite toplo sa krompirom i umakom od pečenja.

Stranice 1 2 3 4 5 6 7 8
story.rsŽena BlicGuliver Getty Images

Još iz rubrike