PREDLOG za sutrašnju SLAVSKU TRPEZU: Žito i kolač su obavezni, a evo JOŠ SJAJNIH RECEPATA

05/05/2019 | 16:25

Teleća bela čorba

POTREBNO JE: 200 g teletine, 1 šargarepa, 1 peršun, 1 manja glavica crnog luka, 2 kašike ulja, 1 kašika brašna, 1 dl mleka, 4 kašike kisele pavlake, so, biber, mešavina suvih začina, 1,5 l vode.

PRIPREMA: Teletinu isecite na sitne kockice. Naspite vode u šerpu, dodajte pripremljeno meso i stavite da voda provri na laganoj vatri. Za to vreme pripremite povrće za belu čorbu: šargarepu i koren peršuna očistite i isecite na kockice, a crni luk oljuštite i isecite ga što sitnije. Dodajte povrće i začine u čorbu nakon što provri. Kad se meso i povrće skuvalo napravite zapršku tako što ćete u manji tiganj staviti ulje da se zagreje, pa dodajte kašiku brašna i kratko ga propržite. Naspite zapršku u čorbu, uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Kuvajte čorbu desetak minuta, pa dodajte razmućenu pavlaku u mleku i sitno isečen peršunov list, kratko prokuvajte i po potrebi dodajte malo vode. Teleću belu čorbu poslužite toplu.

Stranice 1 2 3 4 5 6 7 8
story.rsŽena BlicGuliver Getty Images

Još iz rubrike