Predlog za nedeljni ručak: Taljatele sa pesto sosom i tajlandska kari supa (recept)

10/11/2019 | 11:23

Začinska biljka bosiljak izvrsnog je ukusa i u mnogim kuhinjama predstavlja omiljeni dodatak jelima. Predlažemo vam dva vrlo jednostavna jela koja se brzo spremaju, a prava su fuzija prefinjenih sastojaka…

TALJATELE SA PESTO SOSOM

Za 2 osobe

PRIPREMA 15 MINUTA

SASTOJCI:

400 g taljatela
50 g listova svežeg bosiljka
50 g rendanog parmezana
4 kašike pinjola
3 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
so
biber

PRIPREMA:

U ključalu vodu ubacite taljatele, dodajte prstohvat soli i kuvajte oko pet minuta. Na malo ulja propržite pinjole, a potom ih izblendirajte zajedno s bosiljkom, belim lukom, preostalim maslinovim uljem i rendanim parmezanom. Pripremljeni sos pospite po gotovim taljatelama i zabiberite po želji.

Na narednoj strani pogledajte jop jedan interesantnan recept…

Stranice 1 2
story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike