Lifestyle

Ove torte učiniće vašu novogodišnju trpezu savršenom

Ove torte učiniće vašu novogodišnju trpezu savršenom

Torte bez kojih je novogodišnja trpeza nezamisliva!

Nova godina i druženje sa prijateljima u kućnoj varijanti idealna je prilika da posle večere uz dobar šampanjac pojedete i parče savršeno kremaste čokoladne torte. Kako bi ugođaj bio što verodostojniji, donosimo vam predlog za savršene i ukusne torte koje možete napraviti za najluđu noć...

Torta od lešnika 

Potreban materijal:

2 kutije piškota

250 gr mlevenih lešnika

1 pakla tj 200 gr putera

7 kom jaja

7 kašika šećera u prahu

3 kesice šlaga i posebno oko 23 kasike šećera.

Tih 8 kasika supenih secera obicnog kristal uprziti na zlatnu boju i u to dodati prethodno proprzene i samlevene lešnike

FIL:

7 žumanaca mutiti sa 7 kašika šećera u prahu, a 7 belanaca mutiti sa 7 kašika kristal secera. Takođe, puter umutiti sa 7 kašika kristal secera.

Kada je sve umućeno u žumanca dodati penasto umužen puter i dobro umućena belanca i polako dodavati upržene lesnike. Kada je sve sjedinjeno na dno šerpe ili kalupa (oblik po želji) ređati natopljene piškote (možete ih natapati u mleko, čokoladno mleko, rum, sok bilo kog ukusa), filovati pripremljenim filom, pa opet poređati piškote i fiovati, dok ne potrošite pripremljen materijal. Kada je torta nafilovana ostaviti u frizider najmanje 24 ćasa a zatim premazati sa nalupanim šlagom ili čokoladnom glazurom.

Isprobajte recept za kolač za koji kažu da je “bolji od seksa” (video)

Torta Širli Templ 

Potrebno za testo ili piskotu:

Umutiti 14 belanaca sa 14 kasika secera, kada je ulupano dobro dodavati 1 po 1 žumance, 2 vanil šećera, 1 prašak za pecivo, zzatim dodati 2 supene kašike ulja, pa još malo dobro umutiti. Tome dodati 280 gr mlevenih i prethodno proprženih oraha i 5 štangli otopljene čokolade za kuvanje. Tortu peći na 175 stepeni oko 30 minuta.

Torta je svakako pečena kada se njene stranice odvoje od tepsije ili kalupa. Seći na 3-4 dela i to je po zelji.

FIL:

10 celih jaja mutiti sa 14 kašika kristal šećera, a kada je umućeno masu kuvati na pari dok se ne zgusne. Tome dodati 5 štangli čokolade za kuvanje i 1 puter ili margarin. Presečene kore poprskati sa rumom (nije obavezno), filovati a na gotovu tortu možete napraviti glazuru od čokolade ili posuti mlevenim orasima.