Ne mora biti tradicionalno da bi bilo ukusno: Srpkinje opasno dobro prave i ovakva jela

25/11/2019 | 16:28

Pečurke, osim što su dijetalne, obiluju antioksidansima, pa su obavezna stavka u kako u svetskim tako i srpskim jelovnicima, ali i svih onih koji paze na ishranu i opšte stanje organizma. Nudimo vam recepte za dva topla aromatična specijaliteta, idealna za hladne jesenje dane…

PUNJENI ŠAMPINJONI
Za 2 osobe:
PRIPREMA: 20 MINUTA

SASTOJCI:

12 šampinjona srednje veličine
20 grama putera
2 čena belog luka
pola šolje sitno seckanog spanaća
dve rećine šolje krem sira
50 g rendane mocarele
50 g prezli

Lagani zdravi zalogaji od lososa probudiće vaša čula (recept)

PRIPREMA:

Dno pleha prekrijte papirom za pečenje, a potom uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pečurke operite i stablo odvojte od klobuka, tako da u njima ostane udubljenje. Stablo pečurke sitno iseckajte i dinstajte četiri minuta na otopljenom puteru. Dodajte mu spanać, sitno seckani beli luk, so i biber po želj. Par minuta kasnije sklonite sa šporeta, ostavite da se malo ohladi, pa pomešajte sa krem sirom. Dobijenim filom punite kapice, ređajući ih u pleh. Pospite ih prezlama i rendanom mocarelom, pa pecite petnaestak minuta.

Na narednoj strani pogledajte još jedan sjajan recet…

Stranice 1 2
story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike