Pečurke, osim što su dijetalne, obiluju antioksidansima, pa su obavezna stavka u kako u svetskim tako i srpskim jelovnicima, ali i svih onih koji paze na ishranu i opšte stanje organizma. Nudimo vam recepte za dva topla aromatična specijaliteta, idealna za hladne jesenje dane…
PUNJENI ŠAMPINJONI
Za 2 osobe:
PRIPREMA: 20 MINUTA
SASTOJCI:
12 šampinjona srednje veličine
20 grama putera
2 čena belog luka
pola šolje sitno seckanog spanaća
dve rećine šolje krem sira
50 g rendane mocarele
50 g prezli
Lagani zdravi zalogaji od lososa probudiće vaša čula (recept)
PRIPREMA:
Dno pleha prekrijte papirom za pečenje, a potom uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pečurke operite i stablo odvojte od klobuka, tako da u njima ostane udubljenje. Stablo pečurke sitno iseckajte i dinstajte četiri minuta na otopljenom puteru. Dodajte mu spanać, sitno seckani beli luk, so i biber po želj. Par minuta kasnije sklonite sa šporeta, ostavite da se malo ohladi, pa pomešajte sa krem sirom. Dobijenim filom punite kapice, ređajući ih u pleh. Pospite ih prezlama i rendanom mocarelom, pa pecite petnaestak minuta.
Na narednoj strani pogledajte još jedan sjajan recet…