Letnje gastro delicije sa šparglom koje će vam PROBUDITI SVA ČULA! (recept)

08/08/2019 | 17:07

Asparagus Season collage

Za 2 osobe

PRIPREMA: 30 MINUTA

SASTOJCI:

– 300 g pilećeg filea

– 200 g špargli

– 3 čena belog luka

– 1 limun

– 2 kašike tahinija- paste od susama

– 50 g pečenog susama

– 1 kašika meda

– 7 kašika maslinovog ulja

– veza kapra

– so

– suvi začin, biber

PRIPEMA PILETINE:

Dve kašike maslinovog ulja zagrejte u tiganju. Pileći file isecite na kockei, začinite biberom pa stavite da se prži. Posle par minuta dodajte sitno naseckani beli luk, a kada piletina dobije braon boju stavite je na tanjir. Špargle prokuvajte u slanoj vodi 2-3 minuta, a potom ih u istom tiganju kratko propržite i izmešajte sa piletinom. Za sam kraj sve prelijte sosom od susama.

PRIPREMA SOSA:

Iscedite limun u posudu srednje veličine, a potom dodajte tahini, 5 kašika maslinovog ulja, med, kapar, susam i so po želji. Dobro promešajte i ostavite u frižideru 10 minuta da odstoji.

Stranice 1 2
Story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike