Za 2 osobe
PRIPREMA: 30 MINUTA
SASTOJCI:
– 300 g pilećeg filea
– 200 g špargli
– 3 čena belog luka
– 1 limun
– 2 kašike tahinija- paste od susama
– 50 g pečenog susama
– 1 kašika meda
– 7 kašika maslinovog ulja
– veza kapra
– so
– suvi začin, biber
PRIPEMA PILETINE:
Dve kašike maslinovog ulja zagrejte u tiganju. Pileći file isecite na kockei, začinite biberom pa stavite da se prži. Posle par minuta dodajte sitno naseckani beli luk, a kada piletina dobije braon boju stavite je na tanjir. Špargle prokuvajte u slanoj vodi 2-3 minuta, a potom ih u istom tiganju kratko propržite i izmešajte sa piletinom. Za sam kraj sve prelijte sosom od susama.
PRIPREMA SOSA:
Iscedite limun u posudu srednje veličine, a potom dodajte tahini, 5 kašika maslinovog ulja, med, kapar, susam i so po želji. Dobro promešajte i ostavite u frižideru 10 minuta da odstoji.