Lifestyle

Tradicionalna kineska brza jela: Ovo morate da spremite barem jednom nedeljno!

Tradicionalna kineska brza jela: Ovo morate da spremite barem jednom nedeljno!

Jedna od najpopularnijih svetskih kuhinja zauzela je to važno mesto zbog rapsodije neobičnih ukusa, ali i zbog lake i jednostavne pripreme.

Predstavljamo vam dva specijaliteta u kojima će uživati sva vaša čula, a za njih vam ne treba ni mnogo namirnica ni vremena za spremanje. Kineska brza jela dobitna su kombinacija!

Nudle s povrćem
Za 2 osobe
Priprema: 15 minuta

Sastojci: 

- 350 g nudli
- ulje od susama
- glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 200 g šampinjona
- 200 g šitake pečuraka
- 100 g kupusa
- 100 g bambusa
- so i biber
- 2 kašike soja sosa
- slatko-ljuti sos
- ulje

Priprema: 

Propržite luk na malo susamovog i običnog ulja, a kad porumeni dodajte povrće, jedno po jedno, zatim soja sos, a potom i nudle. Prelijte sve vrelom vodom i krčkajte oko 10 minuta dok nudle ne omekšaju. Servirajte s malo soja sosa preko jela.

NE PROPUSTITE:
Predlog za lagani ručak: Dva specijaliteta sa tikvicama

Piletina na kineski način
Za 2 osobe
Priprema: 20 minuta

Sastojci:

- 50 g susama

- kašičica belog luka u prahu
- kašičica crvene mlevene paprike
- 400 g pilećeg belog mesa
- 60 g gustina
- 0,5 dl soja sosa
- 200 g pirinča
- biber i so

Priprema: 

Pileće belo meso isecite na štapiće i posolite. Pirinač obarite u slanoj vodi. Sjedinite beli luk i mlevenu papriku. Posle toga pomešajte gustin i susam. Meso uvaljajte prvo u mešavinu luka i paprike, zatim u mešavinu gustina sa susamom, pa pržite na vrelom ulju. Piletinu stavite preko pirinča i poslužite prelivenu soja sosom.

NE PROPUSTITE:
Fuzija zanimljivih ukusa: Top 2 ukusna recepta sa pršutom koja ćete obožavati!

Uz ovo poslužite uskusan desert - Švarcvald torta u čaši? DA, i to je moguće

Evo šta je potrebno za švarcvald tortu iz čaše!

Sastojci (za 6 – 8 osoba):

2 pakovanja kompota od višanja (od po 720 g) ili zaleđenih višanja
1 pakovanje pudinga od vanile
190 g šećera
50 g iseckanih badema
300 maskarpone sira
500 g svežeg sira sa niskim procentom masnoće
2 dl pavlake za šlag
50 g čokolade za kuvanje
300 g biskvita za tortu (gotovi proizvod)
po 150 ml espreso kafe

NE PROPUSTITE:
Jednostavan i brz slatkiš. Prste da poližeš, a ne goji!

Priprema: 

Procedite višnje da dobijete oko 700 ml soka. Pomešajte prašak za puding, 40 g šećera i 5 kašika soka od višanja. Zakuvajte preostali sok od višanja. Dodajte razmućeni puding i kuvajte neprestano mešajući oko minut.

Zatim dodajte i višnje. Propržite bademe bez dodavanja masnoće.Onda pomešajte maskarpone, sveži sir, preostali šećer i sok. Stavite pavlaku u šlag i pomešajte u smesu od sira zajedno sa bademima i čokoladom.

Izlomite biskvit na komade. Naslažite slažite slojevito po čašama. Nakapajte mešavinom espresa i Baileysa. Na to stavite kompot i krem. Sve to ponovite 1-2 puta. Ukrasite višnjama i stavite u frižider do posluživanja, piše Stil Kurir.

NE PROPUSTITE:
Rasplamsajte strast: U filmu „Čokolada“ krije se savršen recept za podizanje libida (recept)

 

Komentari (0)

Loading