JESENJA ČAROLIJA U TANJIRU: Recepti od BUNDEVE DA POLIŽEŠ PRSTE

17/10/2019 | 15:00

Bundeva, namirnica prijatnog ukusa i velike nutritivne vrednosti, pravi je simbol aktuelne smene godišnjeg doba.

Predstavljamo vam recepte za specijalitete koji će zagrejati vaše nepce i dušu

BUNDEVA SA SPANAĆEM I ORAHOM

Za 2 osobe

PRIPREMA: 35 MINUTA

SASTOJCI:

200 g bundeve

100 g svežeg spanaća

100 g oraha

supena kašika maslinovog ulja

pola kašičice soli

pola kašičice bibera

PRELIV:

kašika maslinovog ulja

kašika soka od limuna

pola kašičice senfa

pola kašičice soli

pola kašičice bibera

PRIPREMA:

Bundevu oljuštite, isecite na kockice i stavite u prethodno nauljen pleh. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 25 minuta. Dok se kockice hlade, operite spanać i sjedinite sve sastojke za dresing. Prelijte preko bundeve, a potom je poslužite sa svežim spanaćem i orasima.

Na narednoj strani pogledajte drugi sjajan recept sa bundevom…

Stranice 1 2
story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike