Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
19h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Autor: Tamara Roksandić | 23/05/2020
Jela od mekane govedine pravi su izbor za nedeljni ručak. Isprobajte.
300 g lisnato testo
600 g govedine
500 g šampinjona
6 kriški kuvane šunke
crveni luk
2 žumanca
2 kašičice žlica senfa dižon
ulje suncokretovo
kašičica putera
so i biber
Dobro posolite i pobiberite meso. Na ugrejanom ulju propržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji. Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tiganju. Posolite i pobiberite pa posle jednog minuta dodajte malo putera.. Pržite dok ne ispari sva tečnost. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade. Razvaljajte testo u pravougaonik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko pečurke usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga testom. Zamotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata. Premažite testo žumancima. Pecite oko 35 min na 200°c I poslužite s nekim povrćem.
1 kašičica šećera
600 g goveđeg mesa
so
100 g slanine
Kockica supe
2 šargarepe
2 čena belog luka
biber
2 kašike paradajz pirea
1 glavica crnog luka
250 ml tamnog piva
Isecite slaninu na trake, propržite je a masnoću koja je slanina ispustila tokom pečenja, ne bacajte, potrebna je prženje govedine. Prebacite proprženu slaninu u posudu koju ćete kasnije koristiti za kuvanje gulaša. Isecite goveđe meso na kockice, zatim propržite u istom tiganju koji ste koristili za prženje slanine. Pustite da voda iz mesa ispari, i pržite dok ne porumeni. Prebacite meso u posudu u koju ste prethodno prebacili slaninu. Sitno isecite crni luk, pa ga propržite dok ne postane mekan.
Povremeno dodajte malo vode ako je potrebno. Kada je crni luk ispržen, sitno iseckajte beli luk i propržite. Dodajte pivo, promešajte i kuvajte oko 5 minuta. Prebacite sve u posudu sa mesom, dodajte paradajz pire a onda isecite šargarepu I ubacite je u jelo. Potom ubacite kocku za supu, pospite sve s kašičicom šećera i začinite kašičicom majčine dušice. Sve promešajte i dolijte vode tek toliko da prekrije meso. Vodu dodajte povremeno tokom kuvanja. Gulaš ostavite da se krčka na blagoj vatri minimalno 2 sata.
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
19h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
21/11/2024
21h
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
Dragana Laušević - Najdelotvornija antiejdž nega
20/11/2024
1 dana
Rukovodilac odeljenja Pierre Fabre u kompaniji Oktal Pharma savetuje nas kako se uz pomoć dermokozmetike Avene tretira problematična koža, ali pre svega - kako možemo da odložimo starenje uz prave proizvode
Tražite savršen kaput? Ako izaberete jedan od ovih 5 GUESS kaputa, nećete pogrešiti
19/11/2024
2 dana
Sezona zimskih jakni, kaputa i bundi uveliko je otpočela, a za sve one koji su nespremno dočekali ovaj novembar donosimo 5 savršenih kaputa brenda GUESS koji će ih ugrejati u ovim hladnim danima.
Samo 45 dana nakon rođenja ćerke Srne slavlje u domu Darka Lazića u Brestaču
21/11/2024
12h
Darko Lazić krstio ćerku
Najlepše haljine sa crvenog tepiha: Poznate dame blistale na Gala celebrities night
21/11/2024
22h
Gala celebrities night 2024. by HELLO!, Gloria & Story
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
19h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Komentari (0)