Fantazija ukusa: Krompir i tikvice u sosu od pečuraka

04/05/2019 | 18:00

Probajte krompir i tikvice zapečene u rerni na malo drugačiji način. Osetićete fantaziju ukusa i uživati u zapečenim tikvicama, prelivenim sosom od pečuraka.

Potrebno je:

– 600 gr krompira
– 1 šargarepa
– 2 manje tikvice
– 1 glavica crnog luka
– 1 paradajz
– belog luka u granulama
– 3 kašike kukuruznog braša
– 2 kašike griza
– začin, so
– biber,
– ljuta tucana paprika
– malo slatke crvene paprike
– peršunov list
– kesica od pečuraka za gustu supu

Priprema:

Krompir, tikvice i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Posoliti, dodati začin. Luk i paradajz iseći na kolutove. U krompir i šargarepu i tikvice dodati biber, alevu i tucanu papriku, dodati beli luk, ulje, kukuruzno brašno i griz i sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati i poređati krompir u pleh. Dodati luk i paradajz pa ga staviti između krompira. Kesicu sa mešavinom šampinjona razmutiti u mlakoj vodi oko 250 ml i preliti preko krompira. Još malo nauljiti, posuti peršunov list i peći na 220 stepeni Celzijusovih, oko 40 minuta.

story.rsBakina kuhinjaguliver/gettyimages/youtube/printscreen

Još iz rubrike