Lifestyle

DVA ODLIČNA recepta sa lososom i gamborima: Letnji užitak za nepca!

DVA ODLIČNA recepta sa lososom i gamborima: Letnji užitak za nepca!

Losos i gambori idealno su rešenje za one koji tokom letnjih dana preferiraju laganije obroke, a posebno se preporučuju osobama sa slabim imunitetom i problemima sa štitnom žlezdom, kao i onima koji vode računa o ishrani...

GRILOVANI GAMBORI S BELIM LUKOM

Za 2 osobe

PRIPREMA: 30 MINUTA

SASTOJCI:

kašika i po maslinovog ulja
500 g očišćenih gambora
6 čenova sitno seckanog belog luka
pola kašičice tucane ljute paprike
30 g maslaca
3 kašike limunovog soka
kašika soka iz tegle kapra
100 g iseckanog peršuna
voda i so

PRIPREMA:

Sjedinite sok iz tegle kapra s limunovim. U zagrejani roštiljski tiganj, podmazan maslinovim uljem, stavite gambore da se dinstaju i po želji posolite. Nakon nekoliko minuta dodajte beli luk i ljutu papriku, pa sve zajedno propržite. Kada gambori budu gotovi, prelijte ih mešavinom soka od limuna i kapra, a potom u tiganj dodajte maslac i peršun. Poslužite s dve kriške limuna.

KANAPEI S DIMLJENIM LOSOSOM

Za 4 osobe

PRIRPEMA: 30 MINUTA

SASTOJCI:

10 kriški bageta
200 g dimljenog lososa
200 g gambora
200 g krem sira
2 čena belog luka
kašičica mirođije
pola glavice ajsberg salate
3 rotkvice
maslinovo ulje
1 limun
so

PRIPREMA:

Isecite losos na trake, a gambore očistite i propržite na maslinovom ulju s vrlo malo soli. Iseckajte mirođiju, beli luk i pomešajte s krem sirom. Kriške bageta tostirajte, a potom ih premažite dobijenom smesom. Na svaku krišku preko sira stavite prethodno opranu i po želji začinjenu ajsberg salatu, trake dimljenog lososa, rotkvice i gambore. Da bi stajali u uspravnom položaju, probodite ih ukrasnim štapićima i ukrasite kriškama limuna.