Da vam cela kuća neodoljivo miriše! Vaskršnji medenjaci su toliko UKUSNI da ćete tražiti JOŠ! (recept)

28/04/2019 | 12:00

Ukrasite prazničnu trpezu ovim prelepim i preukusnim kolačima.

Sastojci

brašno 400 g
šećer u prahu 170 g
vanilin šećer 1 kesica
jaja 2
začin za medenjake 1 kašičica
puter 80 g
med 3 kašike
soda bikarbona 1/2 kašičice
cimet 1/2 kašičice

NAJLEPŠE ČOKOLADNE TORTE ZA USKRS: 5 poslastica koje morate servirati na vašoj trpezi! (recepti)

Za ukrašavanje

belanca 1
šećer u prahu 250 g
sok od limuna 1 kašičica

Kako pripremiti

Umutiti jaja sa šećerom u prahu, pa dodati vanilin šećer, med i otopljen margarin. Dodati sodu bikarbonu, začin za medenjake, pa lagano umesiti fino glatko testo. Testo pokriti sa folijom i ostaviti 2 sata u frižider. Posle 2 sata testo razviti na debljinu oko 5 milimetara, pa sa modlama vaditi željeni oblik. Složiti u tepsiju na pek papir. Peći u zagrejanoj rerni 7 minuta na 200 stepeni. Dok se medenjaci hlade napraviti rojal za ukrašavanje, Belance umutiti, pa lagano dodavati šećer u prahu i kad je baš jako gusto dodati kašičicu limunovog soka, umutiti i smesu odmah staviti u kesu. Ohlađene medenjake ukrasiti po želji.

Story.rsrecepti.zena.blic.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike