Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
23h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Autor: Tamara Roksandić | 30/04/2019
Iako pečenje iz rerne ne daje isti ukus i mirus kao prase iz ražnja, ili nezaobilazni roštilj koji je tradicija za prvomajske praznike, uz određene smernice vaša praznična svinjetina može biti pravo savršenstvo.
Obavezno zagrejte rernu pre nego što stavite pečenje
Na taj način ćete obezbediti veću kontrolu temperature i uštedeti na vremenu pečenja. Iako grejači u rerni daju toplotu njihova površina je mala zbog čega ne može omogućiti ravnomerno zagrevanje komada pečenja.
Tek nakon10 minuta zidovi rerne su zagrejani, te emituju ravnomernu količinu toplote.
Gledajte da vam rerna i pekač budu što čistiji
Obična rerna u različitim delovima ima različitu temepraturu, te u pojedinim delovima varira. Deo kod stakla je hladniji i emituje manju količinu energije, zato je važno da menjate položaj pekača unutar rerne.
Takođe što su rerna i sudovi čistiji, toplota će se ravnomernije raspoređivati, te se smanjuje mogućnost da pečenje “pregori” na pojedinim mestima.
Prelite meso mašću da ubrzate proces pečenja
Sloj masnoće se ponaša kao da je na meso stavljen dodatni poklopac i tako temepratura unutar mesa raste do većih vrednosti koje mogu biti veće i od 100 stepeni Celzijusa.
Vodite računa kako napreduje vaše pečenje
Budući da se vlažnost vazduha svaki dan menja, kao i da svaki komad mesa ima različiti količinu vode pečenje treba stalno pratiti.
Hrskavo svinjsko pečenje
Sastojci:
komad prasetine
30 grama masti
so
pivo
Priprema:
Posolite komade prasetine, utrljajte so sa svih strana i postavite meso tako da kožica bude okrenuta na gore
U pekač sipajte oko 30 ml vode
Komad mesa prelijte sa 30 grama rastopljene masti
Pecite na 250 stepeni Celzijusa u prethodno zagrejanoj rerni
Povremeno, na oko 20 minuta, izvadite pekač i probušite meso viljuškom na nekoliko mesta. Tako ćete sprečiti da kožica pukne zbog pregrevanja i da bi masnoća koja se nalazi ispod kožice izašla i prelila površinu mesa.
Dužina pečenja zavisi od težine komada mesa i računa se 1kg = 1 h pečenja + još 10 minuta kada se otklopi i pusti da se kožica jače zapeče.
Ukoliko je prase starije onda na početku i nekoliko puta tokom pečenja prase prelijte pivom kako bi kožica bila ukusnija.
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
23h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
21/11/2024
1 dana
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
Dragana Laušević - Najdelotvornija antiejdž nega
20/11/2024
1 dana
Rukovodilac odeljenja Pierre Fabre u kompaniji Oktal Pharma savetuje nas kako se uz pomoć dermokozmetike Avene tretira problematična koža, ali pre svega - kako možemo da odložimo starenje uz prave proizvode
Tražite savršen kaput? Ako izaberete jedan od ovih 5 GUESS kaputa, nećete pogrešiti
19/11/2024
2 dana
Sezona zimskih jakni, kaputa i bundi uveliko je otpočela, a za sve one koji su nespremno dočekali ovaj novembar donosimo 5 savršenih kaputa brenda GUESS koji će ih ugrejati u ovim hladnim danima.
22/11/2024
1h
Sin Marije Šerifović budan u 5 ujutru, snimak podelio mišljenja mama na mrežama
Živojinovići proslavili Aranđelovdan: Slavlje trajalo do zore, čak se i kum latio mikrofona (FOTO)
22/11/2024
2h
Slavlje u porodici Živojinović trajalo do zore
Hana je rekla svoje, Nataša tu ne može više ništa (FOTO)
21/11/2024
20h
Starija ćerka Nataše Bekvalac uskoro puni 18 godina