Vesna Dedić: Izdaja je i kada ti muškarac kojeg voliš okrene leđa, dok ti u krevetu ležeš mirisna i lepa

06/07/2018 | 15:21

Novinarka i spisateljica Vesna Dedić promovisala je svoj novi roman “Ne gledaj preko ramena”, za koji je, kaže, inspiraciju pronašla u svojoj ćerki Lenki, koja joj mnogo nedostaje jer studira u Londonu.

– Uhvatiću vazduh da ne zaplačem što Lenka nije na promociji… Imam sreću od boga da imam ćerku od 17 godina koja je vrlo interesantna ličnost. Nema osobe koja nju ne bi poželela za prijatelja ili devojku. Ona je divna devojka koja je načitana i od nje mnogo saznajem. Lenka mi je bila i inspiracija za ovaj roman, tačnije naš razgovor putem „Skajpa“. Pričale smo o razlici između samopoštovanja i samopouzdanja. Ona me je naučila šta je to samopoštovanje – kaže Vesna i otkriva da dok piše romane nikada ne pije alkohol.

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана

– Ne piše se uz vino, jer je za prenošenje misli na papir potrebna zdrava pamet i jaka kičma. U trenucima kada pišem roman, najmanje jedem, pijem i spavam. Vino pijem kada mi prve čitateljke pošalju poruku da su uživale uz moju knjigu – uverava spisateljica i tvrdi da je otkrila šta je stalni strah žena u našoj zemlji.

– Žene u Srbiji se najviše plaše izdaje. Ima mnogo dama koje su je preživele, a i ja sam jedna od njih. Izdaja je i kada ti muškarac kojeg voliš okrene leđa, dok ti u krevetu ležeš mirisna i lepa. To je za mene velika izdaja! Na radionice koje držimo Sanja Marinković i ja širom Srbije dolazi nam sve više baš takvih žena. Žene su tužne jer nema ko da ih zagrli – tvrdi ona.

story.rsalo.rsM.M./ATA Images

Još iz rubrike