Veliki koncert supruga Verice Rakočević: Pogledajte spot za delo “Genezis” Veljka Kuzmančevića (video)

14/12/2017 | 14:15

Veljko Kuzmančević završio je spot za svoje delo “Genezis“ koje će biti izvedeno u četvrtak 21. decembra u 20h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

U skladu sa svojim prepoznatljivim autorskim radom, Veljko Kuzmančević (34) nastavlja da stvara instrumentalnu muziku kojoj ćemo moći da se prepustimo u delu “Genezis”.

Glavnu “ulogu” na koncertu Veljko će dati simfonijskom orkestru “Mesečeva harmonija“, dok će svojim glasom atmosferu na koncertu oživeti glumica Jelena Gavrilović, a plesom baletski igrač Željko Grozdanović.

– Kultura treba da bude dostupna svima, pa je tako “Genezis” muzika za svaku publiku, poput filmske muzike, spoj komercijalnog i klasičnog, muzika koja se sluša srcem – rekao je Veljko Kuzmančević, kompozitor i autor dela, koje će se naći na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pogledajte i najavu za koncert 21. decembra u Narodnom pozorištu:

Inače, od početka svog muzičkog stvaralaštva, Veljko Kuzmančević bavi se autorskim radom i piše uglavnom instrumentalnu muziku, u formi gudačkog orkestra. Sa svojim orkestrom “Mesečeva simfonija” koncertira autorsku muziku na mnogim koncertima i festivalima, a sarađivao je i sa kraljevskim orkestrom “Gudači Svetog Đorđa”. Ova saradnja rezurtirala je turnejom “Na Drini Ćuprija” za koju je Veljko napisao autorsku muziku inspirisanu čudesnim mostom koji je spojio istok i zapad, a koja je izvedena u preko četrdeset gradova u regionu.

Sarđivao je i sa kompozotorom Kornelijem Kovačem, u čijem je studiju radio kao asistent produkcije. Autor je muzike za predstavu “Troil i Kresida” koja je postavljena u Srpskom narodnom pozorištu, kao i muzike za kanadski film “Otac” iz 2016. godine.

Oženjen je kreatorkom Vericom Rakočević za čije revije redovno komponuje muziku. Zaposlen je u Narodnom pozorištu u Beogradu kao kompozitor i producent.

Karte su puštene u prodaju i mogu se naći na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 200 do 1.200 dinara.

Story.rsAntonio Ahel/Ata images, instagram, promo

Još iz rubrike