Tražio da se isključi javnost sa suđenja: Lazukić negirao nasilje nad suprugom, odbranu iznosi 20. jula

02/07/2018 | 15:36

Luka Lazukić je na početku suđenja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu ponovo negirao da je u aprilu tukao suprugu, pevačicu Natašu Bekvalac, u njihovom zajedničkom stanu.

On se kratko pred sudom izjasnio da nije kriv, povodom optužbi da je izvršio krivično delo porodično nasilje, a odbranu će detaljno izneti u nastavku suđenja koje je zakazano za 20. jul.

Zbog ovog suđenja, koje je potrajalo nekoliko sati, veliki broj medija danas je opsedao sud od ranih jutarnjih sati, ali je zbog male sudnice svega nekoliko novinara uspelo da uđe u sudnicu.

Na početku pretresa Lazukićevi branioci tražili su da se isključi javnost sa suđenja ali je to sud odbio.

Nakon izjašnjenja Lazukića o krivici, zamenik tužioca je izneo svoje dokazne predloge da se na suđenju ispita Nataša Bekvalac u svojstvu oštećene, kao i bebisiterka koja je prisustvovala svađi između supružnika u noći između 12. i 13. aprila.

Tužilaštvo takođe predlaže čitanje nalaza lekara o povredama koje je pevačica zadobila.

Sa druge strane, Lazukićevi advokati, njih pet, su osporavali navode i dokazne predloge tužilaštva i predložili sudu svoje dokaze, o kojima će sud naknadno odlučiti.

Suđenju je prvih pet minuta prisustvovala i Nataša Bekvalac ali je potom napustila sudnicu zbog, kako je novinarima rekao njen punomoćnik Nemanja Vlček, svojih obaveza, a inače i nije bila dužna danas da da prisustvuje.

Lazukić se tereti da je pevačici iz Novog Sada naneo lake telesne povrede u noći između 12. i 13. aprila.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 16. maja sudu optužni predlog protiv Lazukića zbog krivičnog dela nasilje u porodici za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

Nakon toga mu je sud produžio meru zabrane prilaska i komunikacije sa suprugom, koja može da traje do okončanja krivičnog postupka.

Što se tiče njegove krivične prijave protiv supruge koju tereti za lažno prijavljivanje, o njoj će biti odlučeno nakon okončanja postupka za porodično nasilje.

Lazukić na saslušanju kod tužioca nije negirao da je sukoba između njega i Nataše bilo, ali je negirao da ju je tukao i šutirao.

Pored toga, on je podneo i krivičnu prijavu protiv njenog oca Dragoslava Bekvalca zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

story.rsagencijeAntonio Ahel/ATA Images

Još iz rubrike