Ti Džej Miler: Glumac uhapšen zbog dojave o bombi

10/04/2018 | 21:11

Američki glumac Ti Džej Miler je uhapšen i optužen zbog lažne dojave nakon što je prijavio ženu sa kojom je putovao istim vozom da krije bombu u svom prtljagu.

Miler je, naime, prethodno imao verbalni sukob sa njom tokom puta od Vašingtona do Njujorka.

Kako prenose američki mediji, incident se dogodio 18. marta. Miler je iz voza pozvao broj telefona policije 911, prijavivši da jedna žena smeđe kose, sa maramom na glavi, “ima bombu u svojoj torbi”.

Na uzvratni poziv policajca, on je rekao da ta žena stalno “kopa po torbi i izgleda želi da napusti voz, a prtljag ostavi”.

Miler je odrečno odgovorio na pitanje policajca da li možda pati od neke mentalne bolesti i dodao:

– Ovo je prvi put da sam obavio ovakav poziv, zabrinut sam za ljude u vozu, neko treba da proveri tu gospođu.

Kako se na kraju ispostavilo, Miler je policiji dao pogrešan broj voza, pa je potpuno drugi voz zaustavljen u državi Konektikat, ispražnjen i pretražen, što je dovelo do velikih kašnjenja. Nikakva bomba nije nađena. U međuvremenu, Miler je svojim vozom redovno putovao za Njujork. Prema dokumentima koje je objavio FBI, policija je sačekala Milera u Njujorku i pijanog ga izvukla iz voza.

Jedan stjuard u vozu izjavio je da je on popio dve čaše vina i dve čaše viskija sa sodom. Drugi stjuart je naveo da je Miler “razmenjivao prostakluke” sa jednom ženom u vagonu prve klase i dodao da nije tačna tvrdnja o njenom sumnjivom ponašanju.

Pomenuta žena je izjavila policiji da je sa Milerom imala prepirku, dodavši da je on bio glasan i ratoboran u vozu, kao i da je komentarisao njenu frizuru. Milerova prijava dovela je do značajnih višesatnih kašnjenja, kao i do povišene pripravnosti u nekoliko bezbednosnih agencija u državama Njujork i Konektikat. FBI je nalog za njegovo hapšenje obezbedio tek u ponedeljak, kada je Miler sleteo na njujorški aerodrom “La Gvardija”.

Glumac je oslobodđen uz kauciju od 100.000 dolara nakon što se ranije danas pojavio pred federalnim sudom u Nju Hejvenu.

story.rsagencijeguliver/gettyimages

Još iz rubrike