Razlike između braće: Šta princ Hari nikada neće doživeti na svom venčanju

08/12/2017 | 11:38

Pošto će se ceremonija održati u dvorcu Vindzor, novopečeni bračni par se neće vraćati u Bakingemsku palatu zbog čuvenog poljupca sa balkona, kao što su to učinili Kejt i Vilijam

U susret najspektakularnijem venčanju sledeće godine, strani mediji su se raspisali o tome kako će tačno da izgleda ženidba princa Harija. Pošto je tek 5. u nizu za nasleđivanje krune (koju neverovatno neće nikada ni poneti), njegova svadba biće dosta skromnija od bratovljeve. Evo u čemu će se sve razlikovati:

1. Mesto dešavanja

Venčanje princa Harija odigraće se u crkvi Svetog Đorđa u Vindzoru, mnogo manjoj crkvi od Vestminsterske opatije gde se oženio njegov stariji brat Vilijam. Samim tim, očekuje se da će predstojeće kraljevsko venčanje biti dosta skromnije.

Iako je u pitanju predivna lokacija puna kraljevskih znamenitosti, u crkvu Svetog Đorđa ne može da stane ni polovina ljudi koji bi mogli da stanu u Vestminstersku opatiju.

2. Neće biti poljupca na balkonu

Pošto će se ceremonija održati u dvorcu Vindzor, novopečeni bračni par se neće vraćati u Bakingemsku palatu zbog čuvenog poljupca sa balkona, kao što su to učinili Kejt i Vilijam.

3. Neće biti povorke po Londonu

S obzirom na to da se ne vraćaju u London zbog poljupca sa balkona Bakingemske palate, malo je verovatno da će u englesku prestonicu doći zbog tradicionalne povorke i vožnje u kočijama.

4. Dan Harijevog venčanja neće biti državni praznik

Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je da venčanje princa Harija neće biti državni praznik, što znači da građani neće imati slobodan dan, kao što je to bio slučaj sa venčanjem princa Vilijama i Kejt Midlton.

5. Biće manje zvanica plave krvi, a više poznatih

Pošto Harijevo i Meganino venčanje neće biti državni praznik, neće postojati obaveza da se zovu pripadnici drugih kraljevskih porodica i državnih zvaničnika. S druge strane, s obzirom na Meganino holivudsko “poreklo”, na listi zvanica sigurno će se naći više američkih poznatih ličnosti nego što je to bio slučaj na Vilijamovom i Kejtinom venčanju.

Story.rsstil.kurir.rsguliver/gettyimages