Preti mu 25 godina robije: Protiv Harvija Vajnštajna podignuta i treća optužnica

03/07/2018 | 15:45

Producent Harvi Vajnštajn (66), koji planira da snimi film o svojoj borbi protiv nepravde, suočiće se na suđenju u Njujorku s tri nove optužnice za seksualno zlostavljanje, objavio je njujorški okružni tužitelj Saj Vans, dok američki mediji tvrde da bi Vajnstin za dve optužnice mogao da završi u zatvoru.

Producent se krajem maja predao policiji u Njujorku, a tada su protiv njega podignute tri optužnice za seksualni napad. Vajnštajn bi mogao, ako ga sud proglasi krivim, da provede 25 godina u zatvoru što je maksimalna kazna. Tužilac je istaknuo da su nove optužnice za kriminalni seksualni čin prvog stepena i dve tačke predatorskog seksualnog napada povezane s incidentom iz 2006. godine.

A post shared by Movies/Tv shows News 🇮🇶 (@hollywood_in_arabic) on

– Porota na Menhetnu je optužila Harvija Vajnštajna za neke od najozbiljnijih seksualnih prekršaja koji postoje pod kaznenim pravom Njujorka – istakao je Vans, pa dodao da je optužnica rezultat izvanredne hrabrosti žrtvi koje su odlučile da progovore o producentovim napadima.

– Naša se istraga nastavlja. Ako ste doživeli predatorsko zlostavljanje za koje je gospodin Vajnštajn optužen, imate još vremena za traženje pravde – rekao je okružni tužilac.

Producent je izašao iz pritvora u maju nakon što je platio kauciju od milion dolara. Vajnštajn je tada rekao da nije kriv za optužbe, a datum suđenja još nije određen, piše hrvatski “24 sata”.

story.rs24sata.hr/blic.rsguliver/getty

Još iz rubrike