PRAVI RAZLOG DOLASKA ipak nije zabava: Tifani Tramp je u Srbiji bila zbog OVOGA

15/03/2019 | 13:57

Naslednica predsednika Amerike imala je zakazan pregled kod doktora integrativne medicine Momira Dunjića, s kojim je razgovarala o svom zdravstvenom stanju i dobila savete kako da ga popravi.

Otkada je privatnim letom u petak uveče Tifani Tramp sletela na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, svi su se pitali koji je razlog njene posete Srbiji. Kako “Blic” prenosi, ćerka Donalda Trampa u našu prestonicu, između ostalog, došla je kako bi se videla sa doktorima koji se bave integrativnom medicinom.

Ovaj vid lečenja, koji je još u razvoju na našim prostorima, predstavlja spoj najboljeg iz naučne medicine i klinički dokazanih metoda komplementarnih i tradicionalnih grana medicine.

– Tifani se prvo sastala sa doktorom Momirom Dunjićem, predsednikom srpskog Udruženja za integrativnu medicinu, a potom je posetila njegovu kliniku u Beogradu. Njoj je urađen detaljan pregled i dati su joj saveti kako da poboljša način života kroz ishranu i fizičku aktivnost. Kako se podaci o pacijentima strogo čuvaju, a ovde je još u pitanju ćerka predsednika Amerike, niko ne zna da li Tifani ima određeni zdravstveni problem ili je išla preventivno – kaže izvor blizak ljudima koji su upućeni u kretanje mlade Trampove.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Поздрав из Србије 👋🏻

Објава коју дели Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) дана

Kako bi proverili zbog čega je Tifani potražila njegovu pomoć i kakve savete je dobila, novinari su pozvali doktora Dunjića, koji je bio iznenađen saznanjem.

– Ne znam ko vam je to rekao. Ne bih želeo da pričam o tome – kratko je poručio Momir, koji nije demantovao da je Tifani Tramp bila njegov pacijent.

Medicina u koju polaže nade ćerka američkog predsednika Donalda Trampa kada je njeno zdravlje u pitanju bavi se svakim pacijentom pojedinačno.

– Sa njom je verovatno obavljen dug razgovor o načinu života i problemima koje ima, urađena joj je dijagnostika i određena individualna doza leka ili suplementa. Dobila je i savete kako da promeni svoj stil života, loše navike u ishrani, ali i kako da svom stanju prilagodi fizičku aktivnost. Cilj lekara koji primenjuje integrativni pristup jeste da nađu šta konkretnom pacijentu smeta iz okoline, ishrane, stila života i u skladu s tim da nađu ono što je optimalno za taj organizam. Za početak se utvrđuje intolerancija na hranu, uzrok hroničnog umora, problemi sa stomakom, nervoza, problemi sa kilažom – objašnjava izvor kako se integrativna medicina odnosi prema pacijentu i kako bi mogao da izgleda pregled Tifani Tramp.

story.rsblic.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike