Potresna ispovest Gruovog druga: VETAR GA JE ODNEO BRZINOM 70 KM NA SAT, nismo mogli da ga stignemo

10/09/2019 | 16:00

Slavni reper Dalibor Andonov Gru poginuo je juče, 9. septembra, tokom vožnje kajta, a prema prvim nalazima obdukcije, on se utopio u Dunavu pošto je prethodno zadobio dvostruki prelom kičme.

U trenutku nesreće s njim je bio njegov prijatelj Aleksa Mašić, koji je pokušao svom drugu da spasi život. U potresnoj ispovesti za “Blic”, Aleksa je opisao šta se sve izdešavalo.

– Na početku je sve bilo divno, krenuli smo od Lida gde smo uhvatili malo vetra. Išlo je sve lepo i vozili smo dva do tri sata. Zatim je pao vetar i svemu je bilo kraj. Hteli smo da uđemo u čamac jer se sve završavalo, svoj kajt sam spustio, a potom ušao u čamac. Došli smo do Grua, a on nam je rekao: “Uzmite mi dasku”, jer je ostala dalje od njega, nekih 10 do 15 metara. Krenuli smo čamcem do daske i uzeli smo je. U tom trenutku naišla je oluja i drugi pravac vetra, potpuno drugi. Najjači vetar koji sam video u toku vožnje za sve ove godine i upravo taj nalet ga je odneo brzinom od 40-70 kilometara na sat – priča Aleksa za “Blic” i navodi da je Grua toliko vetar brzo nosio da nisu mogli da ga stignu, kao i ni kajt.

– Čim smo videli, posle pet sekundi krenuli smo prema njemu, vetar ga je nosio tom brzinom da narednih 20 sekundi nismo mogli da dođemo do njega. 20 sekundi ga je vetar udarao o vodu, dva do tri puta. Između 300 i 500 metara je leteo u dalj. Toliko je brzo išao da čamcem nismo mogli da stignemo ni njega ni kajt. Videli smo da se kajt otkačio i da više nije vezan. Gledali smo gde je i pronašli smo ga. To je sve trajalo 30-ak sekundi jer smo imali brz čamac. Čim smo stigli, ubacili smo ga u čamac, bilo je malo teže jer je krupniji čovek. Skoro dva minuta nam je trebalo da ga ubacimo u čamac. Počeli smo reanimaciju, a za to vreme je čamac išao najbrže što je mogao do obale.

U svim tim trenucima nismo prestajali da mu radimo masažu srca, a potom smo na obali sačekali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo. Čim su došli konstatovali su smrt. Lekari koji su došli na lice mesta, rekli su da je smrt verovatno nastala tokom tih nekoliko udaraca u vodu jer su po zenicama videli da nema moždane funkcije duže vreme – od samog početka udaranja pa do dolaska Hitne pomoći – navodi Aleksa, i ističe da ni ostali Gruovi prijatelji nisu ni slutili da će doći do nesreće.

story.rsAntonio Ahel/ATA Images

Još iz rubrike