Policija istražuje optužbe o lancu pedofilije u Holivudu

10/11/2017 | 16:10

Policijska uprava Los Anđelesa potvrdila je da istražuje optužbe koje je izneo bivši dečji glumac Kori Feldman o postojanju pedofilskog lanca u Holivudu.

Policijski inspektor Ros Nemerov potvrdio je tu vest listu Holivud Riporter i objasnio da istražuje krivičnu prijavu koju je Feldman podneo u ponedeljak.

– Kad je prijava podnesena za nešto tako ozbiljno kao što je ovo, istragu pokreće odsek za ubistva i pljačke koji se, takođe, bavi i seksualnim zločinima – rekao je Nemerov.

Feldman tvrdi da ima bar šest imena poznatih holivudskih pedofila.

On je ranije, putem Tvitera, objavio da je podneo prijavu, a tvrdi da je i sam seksualno zlostavljan kao dečji glumac star 11 godina, kao i njegov bivši kolega, preminuli Kori Hejm.

Feldman se proslavio glavnom ulogom u poznatom filmu Gunisi iz 1985. i rekao je da je Hejmova smrt sa samo 38 godina, posledica drogiranja zbog traume od zlostavljanja dok je bio dete.

Feldman godinama tvrdi da u Holivudu postoji sistemska kultura pedofilije, a nije jedini koji je izneo takve optužbe.

Prošlog meseca zatražio je pomoć u prikupljanju sredstava za snimanje dokumentarnog filma na ovu temu koji bi razotkrio pedofile o kojima govori.

– Bez razmišljanja mogu vam nabrojati šest imena, od kojih je jedno i danas još vrlo popularno – rekao je Feldman i dodao da za sada ne može otkriti imena zbog mogućih tužbi i straha za bezbednost svoje porodice.

U međuvremenu u javnost se pojavila i optužba da je Hejma silovao Čarli Šin 1986. kad je Hejm imao 13, a Šin 19 godina. Optužbu nije izneo Feldman, već njegov i Hejmov prijatelj Dominik Brasija za Nešenel Inkvajer.

Šin je sve demantovao preko svog portparola.

Holivud poslednjih dana trese afera seksualnog uznemiravanja i silovanja. Afera se vrti oko poznatog filmskog producenta Harvija Vajnštajna, kojeg više od 80 žena optužuje za seksualno zlostavljanja. Više o tome pročitajte OVDE.

Story.rsfonet.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike