Pitanje koje mnoge muči: Od čega će živeti princ Hari i Megan Markl kada ne rade?

04/01/2018 | 16:49

Megan Markl i princ Hari 19. maja 2018. ući će u brak, a mnoge zanima kako će se nakon svadbe finansirati, s obzirom na to da ni on ni ona više ne rade.

Ogromnu svotu Hari je nasledio od majke Dajane, a platu je pošteno zarađivao punih 10 godina. Zahvaljujući hit seriji, ni Megan nije sirotica…

Portal američkog izdanja Elle napravio je opširnu analizu i saznao kakvo je novčano stanje omiljenog budućeg bračnog para, o kojem novinari ne prestaju da pišu.

Evo zbog čega bi život zgodne glumice i šarmantnog princa mogao sa bude izuzetno lagodan:

Harijeva vojna plata

Hari je čak deset godina zarađivao platu u vojsci. Kao pilot helikoptera odradio je dve ture u Avganistanu, a godišnje je zarađivao 45.000 dolara. Da li je nešto uspeo da uštedi, javnosti nije poznato.

Meganina plata

Za vreme snimanja popularne serije “Suits”, Megan Markl je zarađivala 50.000 dolara po epizodi i kući odnosila 500.000 dolara godišnje. Snimila je sedam sezona, a uz to dobija i novac svaki put kada se u Americi prikaže neka epizoda.

Zarada od bloga i modne kolekcije

Megan je ugasila svoj lifestyle blog pre veridbe, ali novac koji je dobila od oglašivača i modne kolekcije koju je izbacila procenjuje se na 80.000 dolara, što nije zanemariva svota.

Nasleđe princa Harija

Princeza Dajana je u testamentu sinovima ostavila sve što joj je ostalo nakon razvoda od princa Čarlsa. Bogatstvo od 22.5 miliona dolara odlučila je pošteno da prepolovi i pokloni sinovima Vilijamu i Hariju. Kad je napunio 30, Hari je dobio svoj deo. Majka mu je ostavila i svoj verenički prsten koji je poklonio bratu, a sada ga nosi Kejt Midlton.

Duchy of Cornwall

Skup istorijskih imanja Duchy of Cornwall, kojima danas upravlja princ Čarls, 1337. godine osnovao je engleski kralj Edvard III, sa svrhom da finansijski podupiru kraljevske ličnosti. Harijev otac Čarls upravlja imanjima i investicijama, a zaradu koja se procenjuje na 9 miliona dolara, koristi u humanitarne svrhe i za finansiranje kraljevske porodice.

Porez, država i kraljica

Monarhiju finansiraju građani Velike Britanije s neverovatnih 292 miliona funti, što je, iako zvuči šokantno, oko 4 funte po glavi stanovnika godišnje. Kraljica Elizabeta ima dogovor s britanskom vladom kojoj prepušta sav prihod od lepeze imanja poznatijih pod nazivom Crown Estate, a vlada joj zauzvrat daje novac koji se troši na putovanja, za održavanje imanja, na plate zaposlenih i za sve što je potrebno kako bi kraljevska porodica živela u svom prepoznatljivom, luksuznom stilu.

story.rsgloria.hrguliver/getty

Još iz rubrike