Ovako su članovi britanske kraljevske porodice proslavili Božić (foto)

26/12/2018 | 11:30

Njihova proslava Božića je tradicionalna i organizuje je kraljica Elizabeta.

Britanska kraljevska porodica skupila se u petak u Sandringemu, gde je započelo trodnevno božićno slavlje, koje svake godine organizuje kraljica Elizabeta II.

Po tradiciji, na božićno jutro cela kraljevska porodica okupljena je krenula pešice u crkvu Svete Marije Magdalene, koja se nalazi na imanju Sandringem. Dok su šetali prema crkvi, okupljeni meštani i fotoreporteri gledali su uglavnom u vojvotkinje Kejt i Megan, koje su poslednjih nedelja punile novinske redove.

Spekulacije o njihovoj navodnoj svađi jetrve su odbacile nasmešenim licima, dok su jedna uz drugu koračale u koloni. S fotografija je jasno vidljivo da su hodajući razgovarale, a po njihovoj mimici nije se dalo naslutiti da između njih postoje bilo kakve tenzije.

Prvi u koloni hodao je princ Čarls, dok su se u redu odmah iza njega smestili parovi, princ Vilijam uz suprugu Kejt, a do njih princ Hari i trudna Megan.

Nakon mise porodica odlazi na božićni ručak. Specijalitete koje se nalaze na stolu za javnost je otkrio bivši kraljevski kuvar, rekavši da kraljevska obitelj obavezno uživa u salati od škampa i jastoga, pečenoj ćurki, ali i nekim tradicionalnim jelima. Ručak ne prolazi ni bez božićnog pudinga.

Story.rsTPortal.hrGuliver Getty Images