Oskarovac pred sudom: Glumica optužila Džefrija Raša za napastvovanje

30/10/2018 | 22:35

Erin Džin Norvil na sudu je izjavila da ju je australijski oskarovac Džefri Raš namerno dodirivao po grudima tokom scene u jednoj predstavi u trenutku kada ona glumi mrtvu devojku.

Suđenje je pokrenuto na osnovu optužnice za klevetu, koju je Raš pokrenuo protiv lista Dejli telegraf zbog članaka objavljenih u novembru u kojima je 67-godišnji glumac optužen da se neprikladno ponašao prema koleginici Norvil tokom predstave Kralj Lir.

Raš je te optužbe odbacio i požalio se da je u medijima predstavljen kao perverznjak i seksualni predator, prenosi AP.

Kako agencija navodi, Norvilova nikada ranije nije javno govorila za pomenuti list do objavljivanja tih članaka, a prve javne optužbe protiv australijskog glumca je iznela u današnjem svedočenju pred sudom.

Norvilova je navela da se neprikladno dodirivanje događalo više puta, a da je počelo od lica i vrata, a nastavilo se sa grudima, zbog čega je konstatovala: „Nije moglo da bude slučajno, jer je bilo polako i uz pritiskanje.“

Tokom emotivnog svedočenja koje je Raš izneo prošle nedelje, glumac je negirao tvrdnje koleginice i rekao je da je u sceni u kojoj umire junakinja koju Norvil igra, zamišljao da je ona njegova „sopstvena ćerka iz stvarnog života koju je udario autobus na ulici u kojoj živimo“.

Proslavljeni glumac Oskara je dobio 1996. godine za ulogu u filmu Sjaj (Shine), za istu nagradu nominovan je zahvaljujući ulogama u filmovima Zaljubljeni Šekspir (Shakespeare In Love) i Kraljev govor (The King’s Speech), a poznat je i kao kapetan Hektor Barbosa iz Pirata sa Kariba.

story.rsagencijeguliver/gettyimages

Još iz rubrike