Od 35 DOLARA u džepu DO KRALjICE POPA: Madona danas puni 60 godina

16/08/2018 | 15:50

Retko ko bi joj dao 60 godina, ali baš toliko danas puni kraljica popa Madona. Njen životni put nije bio ni malo lak, a kada je uplovila u svet muzike počela je da ga menja i ostala jedinstvena, jedina prava kraljica popa.

Madona Luis Čikone rođena je kao treće od šestoro dece italijanskog imigranta Silvia i Kanađanke Luize na današnji dan pre tačno 60 godina. Ubrzo je ostala bez majke, i to je, kako kaže, preusmerilo njen život:

– Bila sam buntovnica. Znala sam da želim da budem neko i nešto – izjavila je jednom prilikom.

A post shared by Madonna (@madonna) on

U osnovnoj i srednjoj školi bila je odlična učenica, a onda je 1978. naglo odustala od fakulteta i preselila se u Njujork.

– Otišla sam tamo s 35 dolara u džepu. Nisam znala nikoga, prodavala sam krofne, a uveče bih igrala drugim pevačima – priča Madonna.

Ali onda se sve naglo promenilo. Primetio ju je producent Mark Kamins i ugovorio joj sastanak s diskografskom kućom Sire. Madona je priliku oberučke prihvatila i tada počela da menja svet muzike. Samo što svet muzike još nije bio spreman za Madonu.

– Izblajhana kosa, oblači se oskudno i polugola skakuće, kakvu poruku šalje našim mladima – pitao se Njujork Tajmes na početku njene karijere, verovatno i ne shvatajući da joj time pravi sjajnu reklamu.

Devojke tog vremena tražile su nekog idola i našle su Madonu. Njen drugi album Like A Virgin je prvi album jedne pevačice u istoriji SAD-a koji je prodat u više od pet miliona primeraka, ali s tom pesmom počeli su novi, veći problemi.

A post shared by DG Medios (@dgmedios) on

– Pevala sam kako se osećam srećno i sveže jer sam upoznala novog tipa, a devojke su to pogrešno shvatile. Odjednom su sve htele seks, a ja sam bila na udaru svih katoličkih udruženja na svetu – prisetila se kraljica popa u jednom intervjuu.

Već tad je bila svetska zvezda, a onda su procurile njene gole fotografije. Dok je živela u Njujorku, zbog nedostatka novca, Madona je pozirala gola, i to za samo 25 dolara. Mediji su vrištali “nemoral, blud”, ali Madona se nije dala pokolebati.

– Trebao mi je novac. Neću se izvinjavati – poručila je kraljica popa, a te iste fotografija kasnije su prodate za više od 100.000 dolara.

A post shared by Richie Knight (@richiechuff) on

Taj, nazovimo ga, “skandal” nije preterano naškodio Madoni. Već je bila na vrhu, a sad je otišla dve stepenice gore, gde nijedna pevačica nikad nije bila. Holivudski glumci “otimali” su se za nju, redovno je nastupala pred više od 100.000 ljudi, a obožavaoci su se samo povećavali. Uskoro je, uz muzičku karijeru, počela i da glumi u filmovima i da piše knjige. I, naravno, i u tome je uspela.

Danas se njena vrednost procenjuje na više od 800 miliona dolara, ima šestoro dece i sve što uradi pretvori u zlato. I još nije gotova. Pa tek joj je 60 godina…

story.rsprva.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike