Novi spot Džej Zija i Bjonse razbesneo američke katolike (video)

06/01/2018 | 11:41

Video spot za pesmu Family Feud (Porodična svađa), koji je u četvrtak objavljen na Jutjub kanalu repera Džej Zija, izazvao je bes i ljutnju američke organizacije Katolička liga, koja je spot označila kao “eksploatatorski”.

Video je snimljen za pesmu sa novog trinaestog albuma repera iz Bruklina “4:44”, na kome se kao gostujući vokal pojavljuje i njegova supruga Bjonse.

Džej Zi u spotu, koji traje skoro osam minuta, vodi u crkvu svoju ćerku Blu Ajvi Karter, u kojoj potom ispoveda svoje grehe Bjonse, piše NME.

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана

– U spotu se vidi Džej Zi koji u crkvu vodi svoju pravu ćerku, u trenutku dok repuje ‘Niko ne pobeđuje kada se porodica svađa’. Zatim sledi flešbek scena u kojoj se ljubi sa devojkom u donjem vešu.

– Tada se pojavljuje Bjonse u mornarsko plavoj haljini, obučena kao kraljica, u ulozu sveštenice. Ona sluša njegovu ispoved, koja je očigledno odraz njegovog stvarnog životnog iskustva – naveo je u svojoj izjavi predsednik Katoličke lige Bil Donahju.

– Da li je to antikatolički? Ne, to nije napad netolerancije. No, i pored toga, to je potpuno bezrazložno i eksploatatorsko ponašanje, odnosno upravo je onakvo kakvo bi se i moglo očekivati od tog gelijalnog para – istakao je Donahju.

Објава коју дели JAY-Z (@jayzfanspot) дана

Family Feud je pesma u kojoj Džej Zi govori o njegovom neverstu Bjonse, a u kojoj kaže i:

– Čak i kada si sa ženom isključićeš sve emocije, jer ne možeš sa njom da se povežeš… Sve što se posle toga desi je – neverstvo.

story.rsb92.netguliver/gettyimages

Još iz rubrike