Nebojša Dugalić otkrio šta nas čeka u seriji “Senke nad Balkanom”

07/11/2017 | 10:37

Nebojša Dugalić, koji u seriji “Senke nad Balkanom” tumači lik generala Živkovića, kaže da je ono što su gledaoci videli “tek početak”…

Scena u seriji u kojoj je general Petar Živković, prvi put stidljivo i usput, prikazan kako razmenjuje nežnosti sa muškarcem nije ostavila ravnodušnim TV auditorijum, koji iz nedelje u nedelju prati uzbudljivu priču o našem društvu između dva svetska rata.

Naime, scena koja traje svega nekoliko sekundi, a u kojoj je general Živković prikazan na fotografiji sa dva muškarca dok ih raskomoćen pohotno hrani bananama i grožđem, ponovo je bacila svetlost na lik kontroverznog vojnika, zaverenika, ministra i premijera.

A post shared by FanPage (@senke_nad_balkanom) on

Glumac Nebojša Dugalić, koji u seriji tumači lik generala, u razgovoru za “Alo!” otkriva šta je presudno uticalo na to da prihvati poziv reditelja Dragana Bjelogrlića.

– Scenario mi se dopao već na prvo čitanje, a general Živković je zanimljiv lik. Drago mi je što sam deo ovog projekta, pogotovu što su sve scene odlično napisane – kaže na početku razgovora proslavljeni glumac.

S obzirom na to da je najupečatljivija scena iz treće epizode upravo ona sa početka teksta, pitali smo Dugalića koliko mu je bilo nelagodno dok je snimao tu scenu.

– To što je general Živković bio homoseksualac samo je jedan od slojeva njegove ličnosti, a to nije bila neka tajna. Svi su znali da on ima drugačije seksualne sklonosti, čak i kralj Aleksandar Karađorđević. Međutim, o tome se nije previše govorilo, premda se znalo. Da je neko drugi bio na njegovom mestu, verovatno bi bio isključen iz vojske – kaže Dugalić i objašnjava da je lik generala gradio na drugoj osnovi.

A post shared by gordankicic (@gordankicic) on

– Manje je važno to što je Živković bio homoseksualac, za mene je važnija njegova uloga generala. Tim pre što je ovde najviše je reč o igri moći, za koju je Živković bio majstor – kaže glumac i otkriva šta u nastavku serije čeka kontroverznog generala:

– Fotografije koju ste imali priliku da vidite u seriji svakako su samo jedan deo priče i ostavljaju prostor za dalje ucene generala Živkovića, što će ga dovesti u opasnost – kaže za kraj Dugalić.

Treća epizoda serije „Senke nad Balkanom” donela je publici nove misterije, ali i uzbuđenja. Naime, i ove nedelje publika je imala priliku da u udarnom terminu na javnom servisu gleda uzbudljive detektivske scene, ali i kadrove golotinje. Osim prve gej scene u domaćoj seriji, epizoda „Senki” obilovala je i kadrovima žestokog seksa.

story.rsalo.rsYouTube printscreen

Još iz rubrike