Nataša Miljković o prelasku sa RTS-a na Prvu: Kad vidiš da ne ide, menjaj, šta god – auto, posao, prijatelje

22/06/2018 | 10:00

Nataša Miljković otkriva da će tokom leta voditi “Jutarnji program” dok voditeljski tandem Joksimović-Predojević bude na odmoru, a od jeseni će dobiti autorsku emisiju.

Nakon što je na Radio-televiziji Srbije provela punih 15 godina, voditeljka Nataša Miljković juče se oprostila od kolega, ali i Javnog servisa. Najdragocenije uspomene ponela je u kutijama na adresu Televizije “Prva”, koja će biti njena matična kuća. Ona za “Blic” otkriva zbog čega je donela odluku da napusti RTS, kakvi su joj planovi za budućnost, ali i ko je imao ključnu ulogu u tome da ode sa pomenute televizije.

– Rastanak je više ličio na neku selidbu. Posle 15 godina, koliko sam provela tamo, toliko stvari imam u toj kancelariji, toliko knjiga, beležnica i slika, da sam pola stvari ostavila tamo za uspomenu. Onda sam dragim ljudima odnela kolače i zahvalila im na svemu. Zatim sam napravila selfi na izlazu iz zgrade, sela u auto i rekla “ćao” – priča za “Blic” Nataša kako je izgledao jučerašnji dan kada je napustila radni prostor.

– RTS je velika i važna institucija, moćna, tamo sam provela prelepe godine. Međutim, već dugo sam se osećala da to više nije mesto za mene, da nam ne ide. Jevreji kažu: “Kad vidiš da ne ide, menjaj, šta god: auto, posao, prijatelje”. I tako se moja potreba za promenom poklopila sa potrebom “Prve” za novim urednikom i voditeljom i lako smo se dogovorili – objašnjava Nataša i otkriva:

– Tokom leta, od 2. jula, vodiću “Jutarnji program”. Dok se Jovana i Srđan budu odmarali, ja ću im čuvati njihovu super emisiju. Od jeseni, druga priča i o njoj, drugi put – kroz osmeh priča Nataša, ali nije želela da otkrije detalje autorskog čeda. Na pitanje da li je odustala od politike, kaže:

– Nisam, mada se radije bavim posledicama politike.

Kako je njena kuma voditeljka “Prve” Maja Nikolić, zanimalo nas je da li je ona uticala na njenu odluku.

– Imala je udela u meri u kojoj se radovala i bodrila me ovih nedelja. Sa mnom se sekirala, smejala i planirala kako će super biti kad ja dođem kod nje. Pošto je poznato da je ona moja kuma, sestra i drugarica, ovih mesec dana bila mi je malo i psihijatar – kroz smeh poručuje Nataša.

Iz kancelarije koja je zasigurno obeležila jedan deo njene karijere, ali i života, ponela je drage uspomene. U kutiji su se našle brojne beleške koje je pisala tokom stvaranja emisija, poklone koje je dobijala od dragih ljudi i mnoge druge stvari. Međutim, jedan pano je posebno urezan u njenom srcu. Na njemu se nalaze fotografije i isečci iz novina, gde je Nataša sa svojim kolegama.

– I ovaj pano stoji 15 godina sa istim tekstovima iznad mog stola u kancelariji. Vreme je da ga skinem – poručila je Nataša pre nego što je napustila zgradu u Takovskoj ulici.

story.rsblic.rsMirko Tabašević