Morgan Frimen oštro odgovara na optužbe da je seksualno uznemiravao žene

29/05/2018 | 21:45

Holivud nikada nije gore izgledao nego u proteklih godinu dana – nema glumca, reditelja ili producenta koji nije spomenut u kontekstu uznemiravanja, niti glumice koja nije ispričala neku jezivu priču koja se odigrala iza zatvorenih vrata.

Pre nekoliko dana “najgori od svih” je odgovarao pred sudom, a dan kasnije je glumačka legenda Morgan Frimen optužen da je seksualno uznemiravao koleginice na setu.

Za razliku od gorepomenutih, Frimen se žestoko brani od optužbi.

Dok svi ćute ili se u “Tviter saopštenjima” izvinjavaju ako su nekoga uvredili, Frimen je izdao prvo saopštenje u kojem se, naravno, izvinjava ako se neko osetio loše pored njega, potom izdao drugo saopštenje u kojem moli medije da ne izjednačavaju silovanje i šalu, a sada pripretio tužbom!

Reč je o novinarki Si-En-En-a koja ga je optužila da je izrekao niz seksualnih aluzija dok ga je intervjuisala, tačnije za reči “voleo bih da sam bio tu kada si zatrudnela”.

Frimen je od Si-En-En-a zatražio povlačenje teksta novinarke koju je navodno uznemirvao, najavio tužbu ukoliko to ne učine, jer je novinarka Kloi Melas “izvrnula priču” kako bi napredovala u karijeri. “Ili je u pitanju rasizam”, navodi glumac.

Glumac tvrdi da izjava nije bila upućena njoj, već je odgovor na komentare kolege Majkla Kejna s kojim je radio pres konferencije za film Going in style. Morgan Frimen dodaje i da poseduje snimak intervjua u kojem se jasno vidi da nije bilo nikakvih seksualnih aluzija.

– Nije jasno da li je to što je ona čula stvar njenog egocentrizma, potraga za onima koji seksualno uznemiravaju i zlostavljaju žene ili jednostavno način da bude u centru pažnje. Pitamo se da li bi isto čula i od Majkla Kejna ili Alana Arkina? – stoji u pismu advokata Morgana Frimena.

Portparol televizije se ubrzo oglasio i poručio Frimenu da “Si-En-En stoji iza reportaže i da televizija nije uplašena njegovim pretnjama, već će, ukoliko bude potrebno, snažno odgovoriti na njegove pokušaje da ih zastraši u jeku ozbiljnih optužbi”.

story.rsmondo.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike