Megan Markl će na venčanju nositi istu tijaru kao i Kejt? (foto)

12/01/2018 | 16:37

Samo udate žene i članice kraljevske porodice imaju pravo da ovu stvar zatraže od kraljice Elizabete

Verenica princa Harija, Megan Markl, ima pune ruke posla s organizovanjem venčanja i obavljanja kraljevskih dužnosti. Navodno, bivša glumica već razmišlja o tome koju tijaru će da nosi na venčanju 19. maja.

Објава коју дели Kate Middleton (@katemiddletonphotos) дана

Iako ju je Harijeva porodica vrlo brzo prihvatila, pa je i Božić provela s njima, suprotno dosadašnjim pravilima, nakit ne sme da nosi. Naime, samo udate žene i članice porodice smeju da pozajme nakit u vlasništvu kraljice Elizabete. Tako je i Kejt Midlton čekala udaju za princa Vilijama kako bi nosila tijare i drugi vredan nakit iz kraljičine kolekcije.

Kejt je na venčanju 2011. nosila Cartier Halo Scroll tijaru sa hiljadu dijamanata. Komad je 1936. godine kupio kralj Džordž VI za godišnjicu braka svojoj supruzi Elizabet. Od tada je Kejt nosila tijaru samo još pet puta. Taj komad nakita se nikad ne nosi danju, a vojvotkinja ih bira samo za posebne svečane događaje i večere.

Na venčanju za Harija Megan će verovatno nositi istu tijaru kao i Kejt na svom velikom danu.

Inače, tijara je tradicionalno komad koji nose samo udate žene koje tako pokazuju da su zauzete i da ne traže muža. Megan bi trebalo da nosi venčanicu izraelskog dizajnera Inbala Drora, a u igri su još i Rolan Mure, Eli Sab, Erdem i Oskar de la Renta.

story.rstportal.hrguliver/gettyimages

Još iz rubrike