Marko Bulat o SMRTI BRATA: Noću me najviše boli i pritiska

14/10/2019 | 11:53

Pevač Marko Bulat prvi put nakon smrt brata Igora govorio je o poslednjim danima poznatog novinara i otkrio kako se porodica nosi sa velikim gubitkom.

Nepuna tri meseca kasnije pevač kaže da mu Igor nedostaje, te da je noć ono vreme kad najvise boli. Marko je baš u decembru 2018. izdao novi album, a pošto je njegovom bratu tada dijagnostifikovana bolest, pesme nije ni promovisao.

– U decembru sam izdao album, a tog meseca su i mom bratu otkrili rak. Otad se nisam bavio albumom i karijerom. U planu mi je da, kad prođe još malo vremena, snimim baladu koju sam napisao pre više od 15 godina. Zato što ima veze s gubitkom brata. To je pesma na koju dosta ljudi reaguje emotivno, puste suzu. Jedva čekam da je snimim. To je moje kapitalno delo. Kao “Nebeska kafana”, recimo. Život mora da ide dalje, pa ću na leto da snimim i nešto veselije. Ovo mi je prvi smrtni slučaj da mi je blizak rod, iako sam gubio prijatelje i kumove. Ali mislim da je navikavanje na realnost i okolnosti pravi izraz. Od raka sam od bližnjih, pored brata Igora, izgubio i dede Jovana i Nikolu, kuma Boleta i kumče Dragutina – Gutu. Bilo mi je teže dok sam gledao kako ga gubimo i dok sam posmatrao njegove muke. Izuzetne muke i stradanja kroz koje je prošao. Ti gledaš, a ne možeš ništa da pomogneš. Teško je i jedno i drugo, ali odlaskom su mu skraćene muke. Rak jetre je pitanje vremena i veoma je teško, pogotovo što kod Igora nije bio koncentrisan kancer. Bio je u Turskoj na hemioterapiji, u Padovi, ali se kancer nije učaurio u neku membranu da bi mogao da se odstrani, nego je sve bilo raštrkano i nije moglo da se operiše. Promenio sam život u smislu da sam više provodio vreme s bratom. Kad god sam bio u mogućnosti, bavio sam se savetima iz alternativne medicine, od petroleja do sode bikarbone, kozlaca, ulja od kanabisa. Svako saznanje, kao i ono o štetnosti hemioterapije do kog sam došao, pokušao sam da primenim u njegovom lečenju. Naravno, on je bio na kraju taj koji je odlučio kojim će načinom da se leči. Uvek je to noć, tada najviše boli i pritiska – piše Kurir.

story.rsAta Images Antonio Ahel

Još iz rubrike