LAZIĆEV LEKAR POTVRDIO – Darko STAO NA NOGE nakon prve elektropterapije

07/12/2018 | 17:30

Zdravstveno stanje Darka Lazića se poboljšava iz dana u dan. Iako je pre samo nešo više od mesec dana, 23. oktobra, doživeo tešku nesreću, Darko se uspešno oporavlja u banji.

Budući da je jednom pokušao da stane na noge u Zemunskoj bolnici, i da je bilo neuspešno, Darko je samo nakon nekoliko dana nakon prve elektroterapije uspeo da stoji na nogama uz pomoć štaka.

– Darko može da stoji na nogama. Vežba se stabilnost i ravnoteža u stojećem položaju, taj tranfer iz sdećeg u stojeći položaj treba da bude bezbedan i siguran, da ne dođe do pada ili nestabilnosti. Uspevamo, intezivno se radi na tome. Može da stoji nekoliko minuta, tri ponavljanja su u pitaju i onda sedne da odmori. Zasad stoji, dok dobijemo na vremenu i dok i dok mu ojača muskulatura da bi mogao da šeta. Moram da napomenem da se rade vežbe u nivou postelje, vežba na krevetu za terapije. Uz lagan tegov se jačaju mišići. Pokret je jako složena stvar, toliko je mehanizama u pitanju i koliko je mišića uključeno. Da bi imao snage za šake i transfere, mora da ojača mišiće ruku, leđa, i ostalo. Da ne bismo gubili vreme, odmah smo odlučili da počne sa jačanjem – otkriva “Blic”, a priča Darkov lični lekar Miloš Poleksić, i dodaje:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели darkolazicfanpage (@darkolazicfanpage) дана

– On zasad ima lektroterapije i kinziterapije, polako će mu se uvoditi i radna terapija, jer ne želimo da preopterimo Darka, već kako fizički jača, tako će mu se uvoditi i nove terapije. Ono što je bitno da napomenem jeste da je Darko jako pozitivan i divno sarađuje sa lekarima. Poštuje sve odluke porodice i lekara i ima isti tretman kao i drugi pacijenti – dodaje doktor.

Opšta slika Darkovog zdravtvenog stanja je znatno bolja nego kada je došao na lečnje u banju.

– Iako je prošlo samo nedelju dana, primećujemo da su mnogo lakši prelasci iz ležećeg u sedeći položaj, kao i ustajanje, odnosno vertikalizacija, ali i prelazak sa leđa na bok – kaže Darkov doktor.

Inače, Darkov imuno sistem je i dalje slab.

– Darku je izvađena slezina i njemu je imuni sistem još uvek osetljiv. Savetovali smo mu da jede voće, banane, pomorandže i mandarine, da jede povrće, kao i proteine. Da ima redovne obroke i sve je zasad u redu.

story.rsblic.rsAntonio Ahel/ATA Images

Još iz rubrike