Ko će da zapamti sva ta stroga pravila: Megan Markl ponovo prekršila kraljevski protokol

20/01/2018 | 18:13

Nakon što je na svečanoj proslavi Božića u Sandringamu u Velikoj Britaniji podigla prašinu isplazivši jezik u javnosti, Megan Markl ponovo se našla na udaru kritike zbog kršenja kraljevskih pravila.

Život će joj se okrenuti naglavačke nakon venčanja: 15 stvari koje Megan Markl više neće smeti da radi posle udaje

Tokom posete Kardifu, Megan Markl i princa Harija dočekalo je mnoštvo razdraganih Velšana koji nisu krili oduševljenje budućom pripadnicom britanske kraljevske porodice.

Lepa Amerikanka dočekana je euforično, s cvećem i poklonima, a zbog jedne malene obožavateljke Megan Markl je prekršila i strogi kraljevski protokol, prenosi Dejli mejl.

Објава коју дели HELLO! US (@hellomagus) дана

Ona se srdačno pozdravljala s okupljenim ljudima ispred dvorca u Kardifu, a tokom susreta s Velšanima nije skidala široki osmeh s lica. Kada ju je jedna devojčica zamolila za autogram, sada već bivša holivudska glumica uzela je hemijsku olovku i potpisala se, kao što je to do sada uradila ko zna koliko puta.

Međutim, tim je potezom Markl je prekršila strogo kraljevsko pravilo koje nalaže pripadnicima porodice da ne dele autograme i ne pristaju na selfije s obožavaocima. Umesto toga, uobičajeno je da pripadnici kraljevske porodice na zahtev za autogram odgovaraju pristojnim “Ne, ne mogu”.

Prema protokolu, autogram ne sme da se da jer se time olakšava potencijalno falsifikovanje kraljevskog potpisa.

Jedini izuzetak napravio je princ Čarls, kada je žrtvama poplave u Kornvolu napisao na parčetu papira “Čarls 2010”.

story.rsradiosarajevo.baguliver/gettyimages

Još iz rubrike