Kendal Džener o svojoj borbi sa anksioznošću: Pokušavam da je obuzdam, ali nekada me kontroliše

21/02/2018 | 18:57

Kendal Džener jedna od trenutno najpoznatijih manekenki sveta za razliku od svih svojih sestara može da se pohvali kako nikada nije bila deo skandala. Ipak to je nije sprečilo da vodi bitku sa anksioznošću i paralizom tela tokom spavanja. Kako je Kendal ceo svoj život pred kamerama i malo šta uspeva da krije od javnosti to je itekako uticalo na nju.

Međutim, ona je sada sve više otvorena da govori o svom iskustvu.

– Kendal ima problem sa anksioznošću, i mislim da joj se toliko stvari događa da je to previše. Najviše je uhvati panika i anksioznost tokom nedelje mode ili kada puno putuje. Kada pokuša da uradi sve, tada postaje previše – ispričala je manekenkina majka Kris Džener.

Објава коју дели Kendall (@kendalljenner) дана

– Još od kada sam bila dete, bila sam hipohondar. Uvek sam bila veliki hipohondar. Ali sada moram da budem odrasla žena – priznaje Kendal, prenosi zenska. tv, koja otkriva kako ima sve češće napade panike u poslednjih godinu dana.

Na nju je dodatno uticala pljačka sestre Kim u Parizu, a  svakako nije pomoglo ni to što je ona preživela slično iskustvo. U jednom trenutku imala je i uhodu.

– Anksioznost je mentalna stvar, tako da morate da pronađete izlaz iz nje. Pokušavam da je obuzdam i kontrolišem, ali nekada ona kontroliše vas. Imala sam sreće što se nalazim u ovoj poziciji, i za svaki mesec koji se bavim modom, postaje lakše. Veoma je uzbudljivo – dodaje Kendal koja kaže i kako joj čak i društvene mreže izazivaju nervozu nekada.

story.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike