JELENE ĐOKOVIĆ – Kako je skromna devojka iz komšiluka postala žena koju prate svi svetski paparaci?

10/01/2019 | 10:20

Kao tada mladu devojku Jelenu Ristić znao ju je samo uzak krug ljudi. Kao uspešnu poslovnu ženu, suprugu najboljeg tenisera, mamu Stefana i Tare, Jelenu Đoković zna ceo svet.

Kada je i kako Jelena Đoković, koja je 1986. godine rođena u Beogradu, postala predmet interesovanja javnosti i svih svetskih paparaca?

Jelena dolazi iz skromne porodice, a ljubav prema Novaku Đokoviću učinila ju je dostupnom i izloženom javnosti. Iako to nije sama birala, postala je predmet interesovanja, a svaki njen korak se budno proučava. Više puta je isticala da upravo zbog toga ima veliku odgovornost prema javnosti zbog toga šta će da kaže, učini, ili gde će da ode. Mnogi sebi daju za pravo da je komentarišu, kako negativno tako i pozitivno.

Jelena Đoković bila je student ekonomije i finansija na italijanskom fakultetu “Bokoni” u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 evra, ali Jelena je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na “Bokoniju”, dobila stipentiju ovog fakulteta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) дана

Jedan od najpopularnijih parova današnjice se upoznao 2005. godine preko zajedničkih prijatelja, dok Nole još nije bio planetarno popularan. Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo u kojem danas porodica Đoković živi.

Dane je provodila u Milanu kao i većina tamošnjih studenata. Živela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki. Zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana.

Upravo u tom periodu, javnost je počela da se interesuje za nju – ko je devojka koja sedi u Novakovoj loži? Ubrzo ju je predstavio kao devojku, potom i ženu, a onda i majku svoje dece.

Danas je Jelena Đoković direktorka fondacije koja se bavi prikupljanjem sredstava za pomoć siromašnoj deci u Srbiji, urednica magazina, a svoje afinitete prema biznisu svakodnevno iskazuje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) дана

Dakle, istina je da je Jelena Đoković nenadano stekla popularnost kao supruga Novaka Đokovića, ali je godinama uporno dokazivala da je ona više od lepog lica i više od titule “supruge koja sedi na tribinama”. Jelena je danas uzor mnogim ženama u Srbiji, a na negativne komentare odgovara samo osmehom.

Ono što se modnim znalcima kod nje dopada je što iako ima milione, Jelena zapravo ne voli da se razmeće brendovima i nikada je nećete videti od glave do pete obučenu u “vrišteće” marke. Da, istina je da na rukama nosi skupocene satove, narukvice i prstenje, ali uvek je to s merom i ukusom.

Dakle, Jelena je primer mlade žene uspešne i ostvarene na svim poljima – kako na poslovnom, tako i na privatnom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) дана

story.rsblic.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike