Jelena Đoković o svojim počecima: Radila sam u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe kako bih zaradila za kartu do Italije

09/05/2018 | 10:50

Supruga našeg najuspešnijeg tenisera Novaka Đokovića Jelena bila je gost kod Jovane Joksimović i Srđana Predojevića u “Jutarnjem programu” na TV Prva. Tom prilikom ova mlada uspešna poslovna žena pričala je o svojim počecima i poslu.

Direktorka Fondacije Novak Đoković još kao tinejdžerka želela je da studira u inostranstvu, a kako bi sebi ispunila tu želju rano je počela da radi i da se snalazi sama.

– Ja poslednjih 14 godina ne živim u Srbiji, i ne živim u sistemu u kome žive naši mladi ljudi. Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfimeriji. Zatim sam radila u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe, sokove, i taj posao radila sam kako bih zaradila za kartu do Italije, i otišla na studije – ispričala je Jelena koja se osvrnula i na rad fondacije koja nosi ime njenog supruga.

Voditelji su je zatim upitali na koji način se fondacija finansira:

– Postoji mnogo ljudi koji zovu i nude pomoć, kako materijalnu tako i fizičku, i mnogo im hvala na tome. Ali najveći donatori smo Novak i ja. Mi ne želimo to da ističemo, jer se to smatra ličnom promocijom, ali smo shvatili da ukoliko govorite o tome podstičete i druge ljude da doniraju – objasnila je gospođa Đoković kojoj je Jovana  postavila postavila, kako je sama istakla, po malo “neprijatno pitanje”.

– Ovo jeste malo neprijatno pitanje, ali pitamo vas to jer je ovo potpuno drugi model po kome funkcioniše fondacija, vi ste ti koji najviše doniraju. O kojoj cifri je reč? – upitala ju je Jovana.

– Mi ulažemo oko dva miliona evra na godišnjem nivou – otkrila je Jelena.

story.rsAntonio Ahel/ATA Images

Još iz rubrike