Jasnu Đurović svaki dan gledate na TV Prva, a niko ne zna šta sve preživljava iza kamere

11/07/2018 | 18:17

Završeno je emitovanje osme sezone “Exploziva” na Prvoj. Voditeljka Jasna Đurović kaže da će do 3. septembra ekipa emisije uslovno rečeno biti na odmoru, a gledaoci će imati priliku da vide reprize najboljih i najzapaženijih priča protekle sezone.

– Ono što će na programu biti sa početkom septembra to već sada sve naše ekipe vredno pripremaju na terenu po Srbiji, regionu i širom sveta – priča za “Blic TV magazin” Jasna Đurović.

Bilo je raznih izazova u vašem poslovnom životu. Koji vam je trenutno najveći?

– Posle dvanaest godina novinarske karijere najveći i jedini izazov koji stoji preda mnom u narednim mesecima je nešto što sam čekala sve ove godine. Pripremam se za snimanje jednog ozbiljnog dokumentarca.

Za koju ste priču emotivno vezani i nikada je nećete zaboraviti?

– Verovali ili ne, bukvalno za svaku. Ne postoji priča koju sam radila a da je se ne sećam i da me nešto ne veže za nju. Interesantno je da čak pamtim i skoro sve priče koje su radile moje kolege. Nekako u ovom momentu pada mi na pamet jedan Srećko, jedan neverovatan čovek koji pune 54 godine živi sa Daunovim sindromom i zahvaljujući ljubavi koju daje i koju mu pružaju svi ljudi iz njegove neposredne blizine, on ozbiljno preti da postane pravi pravcati medicinski fenomen. Interesantno je da sam radeći priču o Srećku, koga inače zovu Peca, dobila prijatelje za čitav život, posebno jednu Jelenu koja je njegova kuma.

Kada ste se uplašili na terenu?

– Više puta, ali takve stvari se brzo zaboravljaju. Pre neki dan sam se prepala, ali o tome ne smem da govorim jer bih otkrila šta je priča iz nove sezone. Bili smo na jednom izuzetno opasnom mestu. Bojala sam se kad smo se dva sata kroz šumu u kojoj naravno ne postoji pravi put vozili do sagovornika i to sve vreme u vozilu pod uglom od 90 stepeni, pomalo i kada sam letela paraglajderom, kada je trebalo da uđemo u kuću u kojoj su samo dan ranije našli ljudske leševe i ima sada već moj jedan smešan strah kada sam se na stolicu popela zbog psa.

Da li je i dalje vaš najveći fan Peđa Komarac?

– Nadam se da jeste. Mada Peđa je neko ko istinski voli sve ono što radi Prva televizija. Jedan mladić koji je iskreno posvećen svom fakultetu koji završava, ali koji sve ove godine uporedo sa nama radi svoj “Exploziv” u svojoj spavaćoj sobi. Moram da ga pohvalim i ovako javno, jer je počeo da pravi i svoje priče. Sa svojom malom kamerom gde god da se nađe on stvara. Naravno da smo u kontaktu, nekad i profesionalnom.

Jeste li se pomalo umorili od ovakvog tipa emisije i da li biste od nove sezone želeli da radite neki novi projekat?

– Često kažem da sam u “Explozivu” prešla igricu, ali nije to umor od ovog tipa emisije. “Exploziv” je sjajan televizijski format sa širokim mogućnostima za novinara. Posao je vrlo dinamičan, kreativan i lep, ali osam godina se usvršavati u “Explozivu” je sasvim dovoljno za neke drugačije izazove. Da, volela bih da imam svoju emisiju.

story.rsblic.rsInstagram

Još iz rubrike