Izbačen iz “Ocean’s 8”: Ostanak Dejmona u filmu trivijalizuje ozbiljnost seksualnih zlostavljača

12/06/2018 | 22:33

Za potrebe snimanja filma Ocean’s 8 (nastavak trilogije “Igraj svoju igru” Stivena Sodeberga) epizodne uloge dobili su i mnogobrojni glumci iz nastavaka “Igraj svoju igru” i “Igraj svoju igru 2”.

Međutim, nisu sve njihove snimljene scene dobile priliku da se na kraju nađu i u filmu.

Tako je, uz Breda Pita i Džordža Klunija, jedan od najpoznatijih likova prethodnih nastavaka, Met Dejmon ostao bez “svojih” filmskih scena.

Reditelj filma Geri Ros je objasnio zašto se to dogodilo:

– Odabir epizodnih uloga je eklektičan proces, ali je važno tačno videti koja se najbolje uklapa u priču. Ovaj film, za razliku od mnogih koje sam snimio, podrazumevao je obiman proces. Igrali smo se, istraživali, a sve u korist najboljeg mogućeg finalnog scenarija – rekao je Ros.

Објава коју дели Ocean’s 8 (@oceans8movie) дана

Inače, obožavaoci filma su potpisali peticiju kojom zahtevaju da se Dejmon izbaci iz filma, nakon što je izneo kontroverzne komentare u vezi sa holivudskim skandalom o seksualnom zlostavljanju prošle godine.

U trenutku kada je 8. juna počelo prikazivanje filma, peticija je imala više od 28.000 potpisa.

– Ostanak Dejmona u filmu trivijalizovao bi ozbiljnost optužbi protiv seksualnih zlostavljača kakav je i Harvi Vajnštajna. To pokazuje veliko nepoštovanje prema svim hrabrim ženama koje su istupile i javno progovorile o svemu – navodi se u peticiji.

story.rstportal.hrguliver/gettyimages

Još iz rubrike