ISPOVEST KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Gvinet Paltrou OTKRILA PRAVU ISTINU o najpoznatijem SEKSUALNOM PREDATORU!

19/09/2019 | 21:42

Iako se ispočetka činilo kako je ona jedina koja drži njegovu stranu pokazujući time da mu veruje da nije seksualni predator, Gvinet Paltrou, zapravo je sve vreme igrala dvostruku igru. Upravo ona, bila je najveći saveznik novinara New York Timesa, koji je pomogao u razotkrivanju Harvija u potpunosti, a celu priču otkrila je i nova knjiga, prenosi Tportal.hr

Bili su to dani njene najveće slave, kada je zahvaljujući “divnom” producentu 1999. odigrala ulogu života u “Zaljubljenom Šekspiru” i osvojila Oskara.

– Moram da kažem, Harvi Vajnstin, poznat kao poprilično težak čovek, za mene je bio vanserijski. Mislim da bi do kraja života mogla raditi filmove samo za Miramax i biti u potpunosti srećna –  tada je izjavila glumica uzdižući u nebo holivudskog filmskog maga.

Tačno 20 godina kasnije, na godišnjicu prvog prikazivanja tog filma, Gvinet je promenila priču, a ozloglašeni Harvi tada je već bio osramoćeni holivudski mogul i seksualni predator sa mnogobrojnim optužbama za seksualno zlostavljanje.

On je bio zlostavljač, ali ja se nisam bojala da mu se suprotstavim. Nisam ga se plašila uopšte, a čak i jedno vreme, budući da sam bila zaštitno lice Miramaxa, imala sam osećaj da je moja dužnost da mu se suprotstavljam. Često smo se svađali – počinje priča koju je pokrenula u februaru ove godine.

Šta se tačno događalo između njih dvoje, mogla bi otkriti i najnovija knjiga čija je tema seks skandal Harvija Vajnstina pod nazivom “She Said: Breaking The Sexual Harassment Story That Helped Ignite A Movement” a koju su napisali, već pomenuti novinari New York Timesa.

Iako se činilo da lepa Gvinet ne želi raskrinkati Vajnstina, priča je zapravo drugačija – upravo je ona ta koja je pomagala novinarima istraživačima da stupe u kontakt sa nekim holivudskim zvezdama i to sve u cilju potrage za njegovim žrtvama.

Uz sve to, napokon je progovorila i otkrila kako joj je Harvi prvi put prišao kao 22-godišnjakinji tražeći od nje seksualne usluge u zamenu za dobre filmske uloge.

Ona je za ovaj slučaj ispričala svom tadašnjem dečku Bredu Pitu, koji je bio užasnut i besno stupio u kontakt sa producentom, te mu oštro zapretio. Njene navode, u samo nekoliko sati od objave, demantovao je njegov portparol, tvrdeći kako je ona deo uticajne holivudske porodice – otac joj je bio top producent, majka slavna glumica, a kršteni kum ni manje ni više nego – Stiven Spilberg. 

– Njoj nisu bili potrebni filmovi sa Harvijem. Ona je ta koja je želela snimati sa njim i na kraju osvojila top nagrade i gotovo celu deceniju bila najplaćenija glumica – izjavio je PR Harvija Vajnstina. 

Kasnije, u medije procurili su mejlovi koji su dokazivali da su ona i Harvi prestali sa saradnjom i to 2003. godine, ali se svakako navodi da su nastavili svoj prijateljski odnos.

Godine 2007. Gvinet je pozvala producenta na premijeru filma koji je snimio njen mlađi brat Džejk, a dve godine kasnije, ponovo su se pojavili mejlovi koji su ukazivali na to da se lepa plavuša sastajala sa njim u njegovoj kancelariji na Menhetnu.

Nakon što je on pohvalio njenu ulogu u filmu “Country Strong u svom odgovoru namenjenom Harviju, Gvinet ga je nazvala imenom kojim je oslovljavala svog kućnog ljubimca:

– Hvala ti Bomber, to mi puno znači. Uložila sam sve u tu ulogu i drago mi je da ti se sviđa.

Izvori bliski holivudskoj glumici tvrde kako je objavom tih mejlova Vajnstin zapravo želeo očajnički da skrene pažnju sa seksualnog zlostavljanja za koje je bio i optužen.

I, dok Harvija Vajnstina u januaru očekuje nastavak suđenja za silovanje i ostale seksualne zločine, danas 46-godišnja Paltrou nije pozvana ni kao svedok.

Inače, davno pre nego što je obelodanjen ceo seks skandal, Harvi Vajnstin predstavljao se kao lovac na ženske glumačke talente. Njegov senzibilitet posebno su pogađale četiri glumice i to baš one koje su se pojavljivale u njegovim filmovima.

Reč je o Nikol Kidman, Džuliji Ormond, Tari Fidžerald, ali i Gvinet Paltrou koja ga je jedina i optužila za seksualno zlostavljanje.

Njen prvi susret s Harvijem bio je kada je imala 21 godinu.

Susret se dogodio u liftu, a samo nekoliko meseci posle, angažovao ju je u čak dva filma uključujući i glavnu ulogu u adaptaciji romana “EmmaDžejn Ostin.

Podsećamo da je glumica ranije odbila da upravo na ovu temu priča za jedan američki magazin, te stoga su oni odustali od priče, ali im je svima tada jasno dala do znjanja da neće ćutati zauvek.

Kada su sa njom u kontakt stupili novinari The New York Timesa, bili su uvereni kako od nje neće imati “nikakve koristi” , ali su se ipak uverili u suprotno. Upravo ona, odigrala je najveći deo u raskrinkavanju Harvija Vajnstina, uprkos strahovima koje je imala. Uspela je u misiji da nagovori mnoge svoje koleginice da napokon i one progovore o svemu.

Ono što je Gvinet najviše šokiralo je saznanje da se njeno ime koristilo u većini slučajeva prilaženja žrtvama, obećavajući im jednaku karijeru kakvu je i ona imala.

Na sreću, skupila je dovoljno hrabrosti i snage i izašla sa celom pričom, ne dopuštajući da se više ikada ponovi slučaj najvećeg seksulanog holivudskog predatora.

story.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike