CRVENA HALJINA, POTPETICE I ZLATNI SANDUK: Ovako će biti ispraćena KRALJICA SOULA! (foto)

29/08/2018 | 15:03

Legendarna pevačica Areta Frenklin preminula je 16. avgusta u 77. godini od raka gušterače, što su njeni mnogobrojni fanovi dočekali u neverici. Ipak, njima je pružena prilika da se oproste od nje.

Naime, u naredna dva dana, zlatni kovčeg u kom će Areta počivati biće postavljen u Muzeju Afroameričke istorije u Detroitu, pa će tu fanovi moći da joj odaju počast. Ona je do muzeja prevezena u belom, klasičnom oldtajmeru iz 1936. godine, a u unutrašnjosti sanduka zlatnim slovima je ispisano “kraljica soula”.

Ona je obučena u crveno što simbolizuje njeno članstvo u sestrinstvu koje se borilo za prava Afroamerikanki. Noge su joj prekrštene, a obuvene su joj crvene štikle. Na usnama ima ljubičasto-crveni ruž.

HUNDREDS PAY RESPECT TO ARETHA FRANKLIN. Story courtesy: BBC News. The body of Aretha Franklin, the Queen of Soul, has arrived in Detroit to begin lying in state as thousands of fans gather for a final goodbye. Her body was delivered in a vintage white Cadillac hearse to the African-American museum in her home town where it will remain for two days. The museum also hosted civil rights activist Rosa Parks's viewing in 2005. Detroit, seen as the home of soul music, is treating Franklin's death as the passing of royalty. A week of mourning is being held in the city, where fans have descended from across the US to see the late singer one last time. #regrann #repost #news #newsarticle #entertainmentnews #entertanment #enews #celebrity #celebritynews #tmz #breakingnews #internationalnews #arethafranklin #pulse895fm #teampulse #pulsenation #unitedstates #tobago #trinidad #trinidadandtobago #legend #icon #music #musicislife

A post shared by Pulse 89.5fm (@pulse895fm) on

Oko 200 obožavaoca spavalo je na ulicama kako bi ispratilo pevačicu. Iako je većina iz Detroita, bilo je i onih koji su prešli kilometre i kilometre kako bi došli i odali počast. Fanovi su pevali njene pesme i plakali. Sahrana će se održati 31. avgusta, a prisustvovaće njena porodica i prijatelji iz celog sveta i biće zatvorena za javnost.

story.rspink.rsGulliver/Getty, Instagram

Još iz rubrike