Branislav Petrušević Petrući biće sahranjen na Novom groblju

10/11/2019 | 16:23

Smrt Branislava Petruševića Petrućija (65) potresla je ljubitelje njegovog lika i dela, a ovaj komičar ostaće upamćen po vedrom duhu i pozitivnoj energiji.

Iznenadna smrt Petrućija, velika je bol za njegovu porodicu, a sin Marko Petrušević za Blic je rekao da i dalje ne može da veruje da nema njegovog oca i da na svakih deset minuta plače.

– Sahrana će biti u petak u 13 časova na Novom groblju – rekao je za Marko za ovaj dnevni list.

Popularnom glumcu preksinoćas je pozlilo oko 2:30 časova dok je bio u jednoj poznatoj kladionici na Terazijama u centru Beograda.

Petrušević je kratkotrajno izgubio svest, a ekipa Hitne pomoći ga je zbrinula na licu mesta.

Petrući je na sceni ovog marta obeležio 40. godina karijere izvodeći stend-ap šou Svremeplov.

U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u brojnim predstavama, između ostalog i u predstavi “Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana”.

Glumac je karijeru počeo kao član Indeksovog radio pozorišta, komedijskog radijskog programa u kojem je izgradio svoju karijeru. Bio je i u programu Radija Beograd za koji je često pisao tekstove, pišu “Novosti”.

Završio fakultet organizacionih nauka, smer kibernetika.

Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac.

Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput “Petrući Brenći”, i od tad je poznat po tom nadimku “Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina, Marka i Mateju.

story.rsAta Images Antonio Ahel

Još iz rubrike