Boris Beker bankrotirao!

21/06/2017 | 16:34

Čuveni nemački teniser Boris Beker, donedavno trener Novaka Đokovića, zvanično je bankrotirao nakon što je Stečajni sud u Londonu odbio zahtev njegovih advokata da mu se omogući još jedna šansa za isplatu dugogodišnjeg duga.

Kako prenosi AP, sudija Kristina Deret odbila je da omogući Bekeru dodatnih 28 dana za isplatu duga, uprkos tome što se, kako je navela, setila njegovih sjajnih igara na Vimbldonu, koji je kao igrač osvajao tri puta.

– U 11.23 sam proglasila bankrot. Stekla sam utisak da je to čovek koji je zabio glavu u pesak – rekla je ona.

Zahtev za bankrot podnela je privatna banka “Arbutnot Latam & Ko” zbog duga koji datira iz 2015. godine.

Bekerovi advokati nudili su refinansiranje aranžmana, kao i hipoteku na vlasništvo nekretnina na Majorci, čime bi prikupili šest miliona evra, ali je i taj zahtev odbijen.

Ujedno, iz Suda je rečeno da očekuju da za mesec dana Španska banka omogući raspolaganje tim novcem.

– Ne želim da se igram na sudu. Očigledno je da je u interesu spomenute banke da dođe do refinansiranja – naveo je advokat Džon Brigs koji je dodao da bankrot neće dobro uticati na imidž slavnog tenisera.

– Trebalo je odavno da misli o tome. Nije često da profesionalni sportista ima neverovatan dug iz oktobra 2015. godine. Ovo je istorijski dug – odgovodila je Kristina.

Beker ima 49 godina, trenutno zvanično živi u Londonu, a nakon što je napustio mesto trenera Novaka Đokovića, zaposlio se kao komentator na “Eurosportu”.

Autor: Story.rs
Izvor: Agencije
Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Još iz rubrike