BIZARNA KRAĐA: Leonardo Dikaprio MORA DA VRATI OSKARA

13/12/2018 | 10:49

O Oskaru Leonarda Dikaprija priča se godinama jer je glumac sa najviše nominacija, a oskara je dobio – pa, samo jednom. Upravo zbog toga njegove fanove rastužila je činjenica da će vrednu statutu morati da vrati.

Ipak, ako je za utehu, u pitanju nije oskar za film “The revenant”, već statua Oskara koji je pripadao Marlonu Brandu, a koji je glumac dobio na poklon.

Kako prenose mediji, Dikaprio je statuu dobio od malezijskog biznismena Džo Loua, koji je u međuvremenu optužen zbog pronevere investicionih fondova. On je od njega dobio i sliku Pabla Pikasa i kolaž Žana Mišela Baskijata, prenose svetski mediji.

Interesantno je da je Brandov Oskar nestao iz njegove kuće u Holivudu, da bi ga kasnije kupio Lou za 600.000 evra od jednog dilera retkih stvari. Iako se sve dogodilo pre godinu dana, detalji ovog skandala izašli su u javnost kada je Njujork tajms objavio priču o Lou, inače finansijeru filma “Vuk s Vol strita”.

Lou je optužen zajedno s bivšim premijerom Malezije Najibom Rezakom, i pronevere od milijardi dolara.

U pitanju je Brandov Oskar za film “Na dokovima Njujorka” iz 1954. godine. Lou je u bekstvu, a pema nekim saznanjima, krije se u Kini, gde ga navodno kriju tamošnje vlasti.

Story.rsBlic.rsGuliver Getty Images

Još iz rubrike