Bekam novom slikom sa ćerkom IZAZVAO RAT na Instagramu (foto)

02/12/2019 | 19:00

Ovo nije prvi put da je Bekam objavio ovakvu fotografiju. To je uradio i pre dve godine.

– Svu svoju decu ljubim u usne. Možda ne Bruklina. On ima 18 godina, njemu bi to moglo biti pomalo čudno – rekao je Bekam.

Mnogi ovaj vid očinske ljubavi ne podržavaju, uključujući i poznatog TV voditelja Pirsa Morgana, koji je za čuvenog fudbalera rekao da je “čudan i jeziv”.

“Fuj, izgledaju kao bračni par”, bio je jedan od komentara.

Veći deo javnosti smatra da je takvo ponašanje neprimereno i rezervisano samo za parove, a ne za roditelje i decu. I njegova supruga Viktorija to često radi sa sedmogodišnjom Harper. Međutim, fotografije poljubaca ćerkice sa tatom izazivaju posebnu pažnju.

– Želimo da pokažemo našoj deci ljubav. Dobio sam više kritika zbog ljubljenja ćerke, ali ljubim tako svu svoju decu. Jako sam nežan prema deci, tako su odgajali mene i Viktoriju i tako se i mi odnosimo prema našoj deci – objasnio je.

Dejvid Bekam sada je ponovo šokirao javnost, objavivši pre dva dana ponovo sliku na Instagram na kojoj bez ustručavanja ljubi svoju ćerkicu u usta. Vrlo otvoreno pokazivajući očinsku ljubav, smatra da ovo nije ništa neobično a u svakodnevnim aktivnostima kao što je to bilo i ovog puta, proslavljeni fudbaler procenio je da su ovakvi trenuci između ćerke i oca sasvim transparetni i da im je mesto na društvenim mrežama a ne u porodičnom albumu.

Evo šta na to kaže psiholog:

– Postoje kulture u kojima je poljubac u usta između deteta i roditelja prihvatljiv i nema negativno značenje. Takva je, između ostalih, američka kultura. Ovaj trend koji dolazi sa zapada posebno prihvataju javne ličnosti. Prihvatanje ovog trenda od strane “slavnih” u našem podneblju, motivisano je, moglo bi se reći, pre svega željom da se naglasi simbioza između roditelja i deteta i javnosti pruži nedvosmislen dokaz ljubavi koji postoji između slavnog roditelja i njegovog deteta – kaže za “Ženu Blic” psiholog Tatjana Daničić.

Međutim, iako će neki reći da je takav poljubac bezopasan i naivan, postoje dobri razlozi da se ipak suzdržite od njega i dete cmoknete u obraz.

– Poljubac u usta između roditelja i deteta može biti višestruko štetan po dete. Pre svih, to su zdravstveni i higijenski razlozi. Odrasli mogu detetu na ovaj način da prenesu razne infekcije i da ozbiljno ugroze detetovo zdravlje. Jednako, ili još važnije, jesu psihološke posledice po detetov razvoj. Dete može da stvori lošu predstavu o sebi i drugim ljudima, i da, kao kada mu ugradite lošu mapu, ne bude u mogućnosti da se, u domenu seksualnosti, snalazi na odgovarajući način, tokom života – dodaje ona.

story.rsGuliver Getty, Instagram

Još iz rubrike