Bebu je videla osam dana NAKON POROĐAJA: ISKRENA ISPOVEST ove MODNE BLOGERKE POGODIĆE VAS PRAVO U SRCE (foto)

20/05/2019 | 16:36

Srpska blogerka i influenserka Anastasija Đurić svojom iskrenom ispovešću o problemima u trudnoći i prevremenom porođaju dotakla je srca hiljada ljudi i dala podršku, ali i savete, mnogim budućim mamama.

Anastasija Đurić, poznata pod nadimkom Staša, poslednjeg dana 2018. godine objavila je da ona i njen suprug Stevan očekuju bebu. Nakon što je lepe vesti da je ostala u drugom stanju podelila sa javnošću, Staša je progovorila i o svojoj borbi za potomstvo kako bi dala podršku svim damama koje se nalaze u istoj situaciji.

– Za sve moje “čekalice”. Samo budite strpljive – rekla je Staša u jednom od svojih Jutjub videa u kome je otkrila da je dve godine pokušavala da zatrudni, kao i da je beba začeta vantelesnom oplodnjom.

Budući da veći deo svog života deli sa pratiocima, Staša je često na svojim platformama (Jutjubu i Instagramu) govorila o trudnoći i rado odgovarala na pitanja vezana za ovu temu.

U februaru ove godine objavila je da će ona i njen suprug postati roditelji dečaka, kao i da je termin za porođaj početkom juna. Kako je sama istakla, bila je vrlo disciplinovana trudnica, pridržavala se svih saveta i uputstava lekara. Međutim, u 32. nedelji trudnoće, na kraju sedmog i početku osmog meseca, iznenada je završila u bolnici.

– Probudila sam se usred noći i osetila da mi se voda sliva niz noge. Odmah sam znala da mi je pukao vodenjak – ispričala je Staša u videu u kome je, tek nakon porođaja, opisala sve što joj se dogodilo. Usred noći je sa suprugom otišla u bolnicu, gde joj je potvrđeno da joj je pukao vodenjak, da će morati da ostane u porodilištu, kao i da svakog časa može da se dogodi da dođe do hitnog carskog reza.

– Dali su mi injekciju kortikosteroida ukoliko u tom trenu dođe do porođaja, da bi se bebina pluća što brže razvila. Rekli su mi da je to normalno, da ukoliko se kasnije porodim to neće izazvati kontraindikacije, ali da mi sad mnogo znači, ukoliko se sada porodim – navela je ona i nastavila:

– Stavili su me u sobu sa dve devojke. Prve noći nisam ni trepnula, čitave noći nisam spavala. Analize su stizale jedna za drugom. Sve je bilo čisto i rekli su mi da će me poroditi kada se budu pokazali parametri neke infekcije ili kada plodove vode bude mnogo manje nego što je dozvoljeno.

Staša nije ni slutila da će u bolnici provesti 21 dan. Iako je pratioce na Instagramu obavestila da se nalazi u bolnici, nije želela da otkriva detalje koji su doveli do komplikacija, već je obećala da će sve ispričati kada se porodi jer je od prvog dana verovala da će sve biti u redu.

3. maja Staša je na svet donela sina Andreja. Sve detalje samog porođaja, kao i prvu fotografiju sa sinom, nastalu u porođajnoj sali, možete pogledati u Stašinom videu.

Informaciju da se porodila krila je od javnosti do 7. maja, dana kada je izašla iz bolnice, a tada je odlučila da objavi da je naslednik rođen, ali i da ona odlazi kući bez njega, budući da je maleni Andrej koji je prevremeno rođen morao da ostane na Institutu za neonatologiju kako bi imao svu potrebnu negu.

– 3.5. Rodio se naš lavić, Andrej. Danas (7.5.) ga je mama konačno videla i dodirnula, i konačno izašla iz bolnice, gde sam ležala 21 dan). Sada brojimo dane da i naš mališa dodje kući. Emocije koje osećam… se ne mogu rečima opisati…. Svakako mu se žurilo i rešio je da ne bude blizanac nego bik! Postala sam mama! – objavila je Staša.

View this post on Instagram

I'm coming home I'm coming home Tell the world I'm coming home 💪🏻💪🏻💪🏻 🏡 ❤️❤️❤️ Ovo može da se računa kao slika sa porodilišta (samo što je dve nedelje kasnije, period koji mi se činio kao večnost, ali – ja sam se na petak rodila, njega sam u petak rodila, i u petak konačno idemo kući – #tgif ko još voli petak?😀🥰🙌🏻) Žao mi je što nisam uspela da se uklopim sa frizerkom ili stignem da sklopim neki bolji outfit, zanimljivo mi je kako nije bilo vremena za poziranje jer neću da mi se dete smrzne 🤷🏼‍♀️🙋🏼‍♀️😂ali opet nekako – ovo mi je najdraži momenat i želela sam da ga podelim sa vama!💓💓💓 #cominghome #parents #happiness #love #baby #bringingbabyhome #momanddad #family #andrejdjuric 💓💓💓

A post shared by ANASTASIJA DJURIC 💫 (@anastasija) on

Tek osmog dana nakon porođaja mogla je da zagrli i poljubi svog sina.

– 11.5.2019. dan kad te je mama prvi put poljubila (onako na kvarno, na sekund, da nije preko maske, šta ću, morala sam). 10.5.2019 Andrej nam je izašao iz inkubatora i sada brojimo dane da nam skroz ojačaš i da te vodimo kući. Kako je lepo biti mama! Svet ti se promeni! – iskrena je i emotivna bila blogerka u svojim objavama.

Dok je s nestrpljenjem čekala da Andreja dovede u porodični dom, Staša je snimila i video u kome je ispričala detalje porođaja koji je obavljen carskim rezom. Kako je navela, odlučila je da se porodi uz spinalnu anesteziju, te je tokom operacije sve vreme bila svesna i budna.

Tačno dve nedelje nakon porođaja, Staša i njen suprug Steva izveli su Andreja iz Instituta za neonatologiju.

– Moram sada da odam RESPECT svim mamama, tek nakon prve noći vidim šta to zapravo znači, kada nema više spavanja već reaguješ na svaki bebin trzaj i mimiku – poručila je lepa blogerka, koja uživa u prvim nedeljama majčinstva, presrećna što je njen sin konačno pored nje.

story.rsBlic.rsPrivatna Arhiva, Instagram

Još iz rubrike